Έτοιμος σε ένα μήνα ο χώρος – Κάτοικοι: Πάνω από το πτώμα μας

Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη δημιουργία χώρου συγκέντρωσης λαθρομεταναστών στην Κοζάνη δηλώνουν οι κάτοικοι της περιοχής, κάνοντας λόγο για «κουκούλωμα» και μεταφορά του προβλήματος από τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Επιτροπή Αγώνα θα κατέβει σήμερα στην Αθήνα με σκοπό να συγκεντρωθεί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου διαβεβαίωσε ότι ο χώρος θα είναι αυστηρά φυλασσόμενος με ευθύνη της Αστυνομίας, ξεκαθάρισε ότι δε θα μεταφερθούν άτομα που εμπλέκονται σε ποινικά αδικήματα και κάλεσε τους κατοίκους να επιδείξουν ευαισθησία.

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου, «άλλη λύση για τη λαθρομετανάστευση δεν υπάρχει πέραν από τους χώρους κράτησης» και σημείωσε ότι προχωρεί με ταχείς ρυθμούς ο σχεδιασμός για δημιουργία συνολικά 14 κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το κέντρο συγκέντρωσης στην Κοζάνη αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε ένα μήνα προκειμένου να ξεκινήσει η μεταφορά των μεταναστών.

www.skai.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.