Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μήνυμα του Δημάρχου Γρεβενών Δημοσθένη Κουπτσίδη για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

22 Μαρτίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Η 22η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα Νερού, με στόχο την ευαισθητοποίηση όλων μας για την σωστή διαχείριση ενός πολύτιμου θησαυρού της φύσης, το οποίο είναι απαραίτητο για την επιβίωση όλων των μορφών ζωής στον πλανήτη.

Η αλόγιστη και ανεύθυνη χρήση του νερού, σε συνδυασμό με την αύξηση του πληθυσμού, τον τρόπο ζωής και τις κλιματικές αλλαγές σύμφωνα με έκθεση των Ηνωμένων Εθνών τα επόμενα χρόνια ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού της γης θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα λειψυδρίας.

Ένα συνηθισμένο αγαθό της καθημερινότητάς μας κινδυνεύει και με αυτό κινδυνεύουμε και εμείς. Το νερό αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη ζωή και απαραίτητη υποδομή για την ανάπτυξη ενός τόπου.

Ο Δήμος Γρεβενών, ένας καθαρά γεωργοκτηνοτροφικός δήμος, στηρίζει την ευημερία του και την ανάπτυξή του στον πρωτογενή τομέα και τα παράγωγά του. Βασικός παράγοντας της ποιότητας και της ποσότητας των παραγομένων προϊόντων είναι η σωστή άρδευση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων και προς την κατεύθυνση αυτή στηρίζουμε κάθε δράση και ενέργεια ώστε να βοηθηθούν οι αγρότες μας.

Επίσης οι υδάτινο πόροι σε συνδυασμό με τις φυσικές μας ομορφιές (καταπράσινα δάση, ποτάμια, φυσικές λίμνες, τον Εθνικό Δρυμό της Βάλια-Κάλντα,κλπ) συμβάλλουν τα μέγιστα στην τουριστική ανάπτυξη του δήμου μας και συνεπώς στην στήριξη της τοπικής οικονομίας.

Η σωστή διαχείριση του υδάτινου πλούτου του τόπου μας αποτελεί βασική μας προτεραιότητα. Πρέπει σήμερα να φροντίσουμε ώστε τα παιδιά μας να μην αντιμετωπίσουν την έλλειψή του και αυτό κάνουμε, με έργα που θα παρέχουν επάρκεια νερού υψηλής ποιότητας, όπως το έργο «Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης της πόλης των Γρεβενών και νέες δεξαμενές ύδρευσης». Τους το χρωστάμε και το κάνουμε πράξη.

 

This entry was posted on Πέμπτη, 22 Μαρτίου, 2012 at 00:57 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply