Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας στα Γρεβενά

22 Μαρτίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας συμπίπτει με την έναρξη της εαρινής ισημερίας και συνιστά ουσιαστικά την πρώτη ημέρα της Άνοιξης. Στο πλαίσιο της ημέρας αυτής το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Γρεβενών (Κ.Π.Ε.) πραγματοποίησε την Τετάρτη 21 Μαρτίου και την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012 εκδηλώσεις δενδροφύτευσης, σε συνεργασία με σχολικές μονάδες, φορείς και συλλόγους της περιοχής.

Ειδικότερα, την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012 το Κ.Π.Ε. Γρεβενών πραγματοποίησε εκδήλωση σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Κιβωτού, την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κιβωτού. Αρχικά παρουσιάστηκε στους μαθητές του Δημοτικού σχολείου Κιβωτού πολυμεσικό υλικό περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για το δάσος και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε δενδροφύτευση είκοσι (20) δενδρυλλίων πεύκου, με την ενθουσιώδη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού σχολείου της Κιβωτού. Η αγορά των δενδρυλλίων έγινε με την ευγενική χορηγία της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών.

Σήμερα Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012 το Κ.Π.Ε Γρεβενών συμμετείχε στην εκδήλωση δενδροφύτευσης που διοργάνωσε το 6ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών, σε συνεργασία με τον Κυνηγητικό Σύλλογο Γρεβενών στους χώρους του 6ο Δημοτικού Σχολείο Γρεβενών, στην οποία φυτεύτηκαν περισσότερα από εκατό (100) δενδρύλλια καστανιάς από μαθητές και εκπαιδευτικούς

Μέσα από τις παραπάνω δράσεις ευαισθητοποίησης το Κ.Π.Ε. Γρεβενών επιδιώκει να υπενθυμίσει σε μικρούς και μεγάλους ότι η προστασία του δάσους, η διατήρησή του και η ορθολογική και αειφορική διαχείρισή του αποτελεί υποχρέωση και ευθύνη όλων μας.

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Γρεβενών (Κ.Π.Ε.) Γρεβενών ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες καθώς και τους χορηγούς για την αγορά των δενδρυλλίων.

This entry was posted on Πέμπτη, 22 Μαρτίου, 2012 at 14:43 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply