Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δ. Ρέππας: πώς θα γίνει η μείωση 150.000 δημοσίων υπαλλήλων

22 Μαρτίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Διαβεβαιώσεις ότι θα διατηρηθούν οι θέσεις των επιστημόνων

Δ. Ρέππας: πώς θα γίνει η μείωση 150.000 δημοσίων υπαλλήλωνΣαφείς διαβεβαιώσεις ότι θα διασφαλιστούν οι θέσεις του επιστημονικού προσωπικού στο Δημόσιο έδωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος από κοινού με τον υφυπουργό κ. Παντελή Τζωρτζάκη, παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου, την εθνική στρατηγική για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Ο κ. Ρέππας, αναφερόμενος στο επιστημονικό προσωπικό, τόνισε ότι «ουδείς κινδυνεύει να χάσει τη θέση του», καθώς «η μείωση του προσωπικού κατά 150.000 που θα επιτευχθεί», όπως είπε, «δεν έχει σχέση με τη μείωση του επιστημονικού προσωπικού».

«Το Δημόσιο δεν θα στερηθεί των επιστημόνων. Θα αξιολογηθούν για να δούμε αν είναι επαρκείς», εξήγησε ο κ. Ρέππας.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έκανε γνωστό, εξάλλου, σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ, ότι «οι μειώσεις προσωπικού θα γίνουν αφενός μέσω των συνταξιοδοτήσεων-αποχωρήσεων, μέσω της κατάργησης φορέων όταν έχουμε ιδιωτικοποίηση σε ένα φορέα, που το προσωπικό δεν θα μεταφερθεί στο Δημόσιο. Επίσης, μπορεί να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των συμβασιούχων, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν μέσα στο 2012, όταν οι υπηρεσίες που προσφέρουν θεωρείται πλέον ότι πρέπει να προσφερθούν από άλλη υπηρεσία ή το Κράτος δεν χρειάζεται να δραστηριοποιείται πλέον σε αυτούς τους τομείς».

«Οι απολύσεις θα γίνουν όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία με έναν τρόπο ο οποίος εντάσσεται στη μείωση του προσωπικού κατά 150 χιλιάδες ως το 2015. Πρέπει να είναι πολύ σαφές αυτό», κατέληξε ο κ. Ρέππας.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφερόμενος στη στρατηγική για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση υπογράμμισε ότι είναι ανάγκη να διασφαλιστεί ένα σταθερό πλαίσιο πολιτικής. «Υπήρχε έλλειμμα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης», τόνισε ο κ. Ρέππας. «Χρειαζόμαστε γρήγορες νίκες και πρακτικά αποτελέσματα».

Ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Παντελής Τζωρτζάκης, από την πλευρά του, παραδέχθηκε ότι ως σήμερα δεν έχει καταγραφεί η δημόσια περιουσία. «Και λεφτά υπάρχουν και άνθρωποι υπάρχουν», τόνισε χαρακτηριστικά για τα έργα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. «Τόσα χρόνια σπαταλούσαμε πόρους χωρίς αποτέλεσμα», κατέληξε.

This entry was posted on Πέμπτη, 22 Μαρτίου, 2012 at 10:15 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply