Η 21η Μαρτίου, η οποία συμπίπτει με την έναρξη της εαρινής ισημερίας, έχει καθιερωθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, σε μία προσπάθεια να φέρει τον άνθρωπο πιο κοντά στο δάσος, ώστε να το αγαπήσει και να το προστατέψει.

Γνωρίζουμε όλοι την τεράστια περιβαλλοντική αλλαγή που παρατηρείτε τα τελευταία χρόνια στον πλανήτη μας με άσχημες μελλοντικά συνέπειες. Η προστασία των δασών, ενός σημαντικού δώρου της φύσης για την ανθρώπινη ζωή, ακόμη και από τον ίδιο τον άνθρωπο, είναι πλέον επιτακτική και επιβεβλημένη μακριά από μεταθέσεις ευθυνών και ευχολογίων.

Τα δάση αποτελούν εθνική κληρονομιά και η προστασία τους μας αφορά όλους.
Ένα σημαντικό αγαθό της φύσης, με ανυπολόγιστη αξία για την ζωή μας, που εκτός των άλλων ευεργετικών του λειτουργιών, συμβάλλει στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη ενός τόπου, έχει ανάγκη από προστασία και ευαισθητοποιημένους πολίτες, από όποια θέση και αν κατέχουν.

Έχουμε την τύχη να ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο με πλούσια ποικιλία δασών, σε έναν τόπο καταπράσινο με σπάνια χλωρίδα και πανίδα. Αυτόν τον ανεκτίμητο θησαυρό πρέπει να τον προστατεύσουμε και να τον κληροδοτήσουμε στις νέες γενιές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.