Ο Δήμαρχος Γρεβενών και Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Γ. κος Δημοσθένης Κουπτσίδης την Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012 επισκέφθηκε το χώρο όπου κατασκευάζεται η νέα δεξαμενή στη θέση  «Αγία Παρασκευή»

Η νέα δεξαμενή κατασκευάζεται στα πλαίσια του έργου «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης της πόλης των Γρεβενών & νέες δεξαμενές ύδρευσης». Το έργο θα μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της επόμενης 40ετίας με έτος στόχο το 2043, σύμφωνα με τη συνταχθείσα υδραυλική μελέτη και αφορά την αντικατάσταση του υπάρχοντος δικτύου ύδρευσης, την επέκτασή του στις περιοχές του νέου σχεδίου πόλης, τον διαχωρισμό 4 (τεσσάρων) υδροδοτικών ζωνών, την επέκταση και αναμόρφωση των υφιστάμενων δεξαμενών (ενίσχυση θόλου υφιστάμενων θαλάμων, ενίσχυση ζώνης θεμελίωσης, αποκάλυψη κτιρίων, κατασκευή νέων υγρών θαλάμων και νέου θαλάμου δικλίδων) την αναβάθμιση και ανακαίνιση ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και τέλος την εγκατάσταση συστήματος τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού. Το σύνολο των παρεμβάσεων αφορά 84,0 km  αγωγών και 7100m3 ωφέλιμου όγκου δεξαμενών.

Οι εκσκαφές της δεξαμενής στην «Αγία Παρασκευή» ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2011 και την Δευτέρα 19/03/2011 πραγματοποιήθηκε η σκυροδέτηση του πυθμένα του ενός υγρού θαλάμου της δεξαμενής. Η νέα δεξαμενή θα είναι συνολικής χωρητικότητας 2.000 κυβικών μέτρων και θα αποτελείται από δυο υγρούς θαλάμους 1.000 κυβικών. Κατασκευάζεται παράπλευρα στην υφισταμένη δεξαμενή της «Αγίας Παρασκευής» και θα τροφοδοτήσει την Δ ζώνη της πόλης που περιλαμβάνει τις περιοχές που βρίσκονται νότια της οδού Κ. Ταλιαδούρη, Μεράς, Επτά λάκκοι κ.λ.π.

Οι σκυροδετήσεις των υγρών θαλάμων και του κτιρίου των δικλείδων που θα κατασκευαστεί προβλέπεται να ολοκληρωθούν σε τρεις μήνες. Παράλληλα με τις εργασίες της δεξαμενής και εντός του μήνα θα συνεχιστούν και οι εργασίες τοποθέτησης των τροφοδοτικών αγωγών, που διακόπηκαν λόγω καιρικών συνθηκών.

Τον κ. Δήμαρχο συνόδευαν η Αντιδήμαρχος Έργων κα Αικατερίνη Πέτρου, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΓ κ. Χρήστος Βάιος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βάιος Κόραβος, ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΓ κ.Νώντας Τοτίδης και στελέχη της ΔΕΥΑΓ.

ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.