Έκθεση -  κόλαφος  για το Δημόσιο

Όργιο παρανομιών στις προμήθειες, στα έργα αλλά και στη μισθοδοσία του Δημοσίου, διαπιστώνει στην Ετήσια Έκθεση που κατέθεσε στη Βουλή το Ελεγκτικό Συνέδριο και είναι ενδεικτικό ότι από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν, επιστράφηκαν- ως παράνομα- εντάλματα για δαπάνες 658 εκατομμυρίων ευρώ!

Σύμφωνα με την Έκθεση που αφορά στο οικονομικό έτος 2009, για μια ακόμα χρονιά η απευθείας ανάθεση συμβάσεων και όχι η διενέργεια διαγωνισμού ήταν το σημαντικότερο εύρημα στο πεδίο των προμηθειών και υπηρεσιών του Δημοσίου, ενώ συν τοις άλλοις ακολουθήθηκε πολλές φορές η μέθοδος της κατάτμησης των συμβάσεων προς αποφυγήν διαγωνισμού, όπως επίσης η παράταση των συμβάσεων χωρίς να προβλέπεται αυτό από το νόμο.

Ειδικά όσον αφορά στον έλεγχο αποδοχών και λοιπών αμοιβών διαπιστώθηκε μεταξύ άλλων ότι καταβλήθηκαν έξοδα παράστασης σε αντιδημάρχους και προέδρους δημοτικών συμβουλίων για χρονικό διάστημα προγενέστερο της απόφασης Δημάρχου, μισθοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης χωρίς απολυτήριο λυκείου, ότι γίνονταν προσλήψεις με συμβάσεις έργου που υπέκρυπταν συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας, ότι καταβάλλονταν επιδόματα μεταπτυχιακών τίτλων χωρίς το σχετικό πτυχίο και οικογενειακά επιδόματα σε μη δικαιούχους, όπως επίσης οδοιπορικά και εκτός έδρας χωρίς τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Σύμφωνα με την Έκθεση, οι πραγματικές πληρωμές του Δημοσίου ξεπέρασαν τα 146 δισεκατομμύρια ευρώ, αποκλίνοντας έτσι κατά 47,47% σε σχέση με τους στόχους του Προϋπολογισμού.

Mega tv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.