Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στόχος η λαθρομετανάστευση

Μάρτιος 21st, 2012 by Χρήστος Μίμης

To πρώτο κέντρο λαθρομεταναστών δημιουργείται στην Κοζάνη…

Στοχευμένες επιχειρήσεις ετοιμάζει τις επόμενες μέρες στο κέντρο της Αθήνας η Ελληνική Αστυνομία η οποία θέλει κατ’ αυτό τον τρόπο να απαντήσει στην αύξηση της εγκληματικότητας με το μεγάλο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης να δυσχεραίνει εξαιρετικά την καθημερινότητα των κατοίκων.

Ήδη έχουν χαρτογραφηθεί τα σημεία από την πλατεία Βικτωρίας μέχρι την οδό Μασσαλίας όπου γίνεται εμπόριο ανθρώπων, ληστείες, εμπόριο ναρκωτικών και παρεμπόριο ενώ πρώτος στόχος είναι να πάρει βαθιά ανάσα το κέντρο της Αθήνας από τους παράνομους μετανάστες.

Μάλιστα οι 1000 πρώτοι λαθρομετανάστες θα φιλοξενηθούν στο πρώτο κέντρο που δημιουργείται στην Κοζάνη. Έχει συνολική χωρητικότητα 3.000 ατόμων, είναι 150 στρέμματα και σε πρώτη φάση θα λειτουργήσει με παρέμβαση στα κτίρια που υπάρχουν, με σκηνές αλλά και εγκατάσταση λυόμενων.

Χθες το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενημέρωσε τον πρόεδρο της Ν.Δ για το θέμα των λαθρομεταναστών και της εγκληματικότητας.

Η δημιουργία χώρων φιλοξενίας είναι η μόνη λύση λένε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Είναι χαρακτηριστικό οτι το βράδυ στα κρατητήρια της Αττικής κρατούνταν περίπου 2000 άτομα και στη συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν λαθρομετανάστες.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του αρχηγείου της αστυνομίας το 2011 συνελήφθησαν 99.368 λαθρομετανάστες ενώ μόνο από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και μόνο για το μήνα Οκτώβριο είχαν συλληφθεί 9.626 παράνομοι μετανάστες.

Μega tv

This entry was posted on Τετάρτη, Μάρτιος 21st, 2012 at 14:54 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΚΟΖΑΝΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply