Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Λουκέτο σε 2.174 υπηρεσίες στο Δημόσιο – Τι θα γίνει με τους υπαλλήλους…

Μάρτιος 21st, 2012 by Χρήστος Μίμης

“Κόβεται” το 40% των υπηρεσιών σε 11 από τα 15 υπουργεία – Σαρωτικές μεταφορές προσωπικού σε άλλες θέσεις και εκτός υπουργείων

Μεγάλοι οργανισμοί όπως ο ΟΑΕΔ, ο ΟΓΑ, το ΤΕΑΔΥ, η ΓΓ Μέσων Ενημέρωσης δεν θα μείνουν έξω από τις σαρωτικές αλλαγές.

Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπει πλήρη αναδιάρθρωση.
Οι νέες διοικητικές δομές που θα προκύψουν θα σημάνουν την κατάργηση των προηγούμενων με αυτόματη κατάργηση και των σχετικών οργανικών θέσεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με τη νέα δομή και μεταξύ των 2.174 υπηρεσιών που καταργούνται, τέλος μπαίνει και σε 280 οργανικές μονάδες οι οποίες είχαν μόνο έναν υπάλληλο και μάλιστα με βαθμό προϊσταμένου…

Παράλληλα το νέο οργανόγραμμα των υπηρεσιών θα σημάνει αυτομάτως και την ανάγκη για κάλυψη των θέσεων που με τη σειρά του θα φέρει μετακινήσεις προσωπικού. Υποχρεωτικές για όλους χωρίς ουσιαστικό δικαίωμα επιλογής ακόμη και εαν πρόκειται για μετακίνηση σε θέση εκτός του υπουργείου που κάποιος υπάλληλος υπηρετεί ως σήμερα.

Πλέον καταργούνται:

83 αυτοτελή γραφεία και 317 γραφεία
12 γενικές διευθύνσεις
8 ειδικές γραμματείες
6 γενικές γραμματείες
326 διευθύνσεις
1 υποδιεύθυνση και 52 αυτοτελή τμήματα
1.369 τμήματα

Ως προς το προσωπικό που σήμερα υπηρετεί στον στενό και τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα ο Δ. Ρέππας με βάση και τον μνημονιακό στόχο για μείωση κατά 150.000 ανέφερε πως η μείωση θα επέλθει:
“αφενός μέσω των συνταξιοδοτήσεων-αποχωρήσεων, μέσω της κατάργησης φορέων όταν έχουμε ιδιωτικοποίηση σε ένα φορέα, που το προσωπικό δεν θα μεταφερθεί στο Δημόσιο. Επίσης, μπορεί να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των συμβασιούχων, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν μέσα στο 2012, όταν οι υπηρεσίες που προσφέρουν θεωρείται πλέον ότι πρέπει να προσφερθούν από άλλη υπηρεσία ή το Κράτος δεν χρειάζεται να δραστηριοποιείται πλέον σε αυτούς τους τομείς.”

“Οι απολύσεις θα γίνουν όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία με έναν τρόπο ο οποίος εντάσσεται στη μείωση του προσωπικού κατά 150 χιλιάδες ως το 2015. Πρέπει να είναι πολύ σαφές αυτό”, κατέληξε ο κ. Ρέππας.

www.newsit.gr

 

This entry was posted on Τετάρτη, Μάρτιος 21st, 2012 at 09:02 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply