Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τυρναβίτικη Ερημιά…

Μάρτιος 20th, 2012 by Χρήστος Μίμης

“Eρημιά” επικρατεί στους εμπορικούς  δρόμους της πόλης μας…

Η οικονομική στενότητα ,η αποδυνάμωση της αγοραστικής δύναμης  των συμπολιτών μας  απόρροια  της  οικονομικής πολιτικής και γενικότερα η οικονομική κρίση  οδηγεί σε απόγνωση τους εμπόρους και τους καταστηματάρχες της πόλης μας οι οποίοι βλέπουν καθημερινά τις επιχειρήσεις τους  να βουλιάζουν και την αγορά να οδηγείται σε μαρασμό..τα πρόσφατα  οικονομικά μέτρα η αλλιώς χαράτσια φαίνεται έδωσαν  το τελειωτικό χτύπημα, στην ήδη χειμαζόμενη  αγορά. Ήδη άρχισαν  εφιαλτικά να ξεπροβάλουν τα πρώτα ενοικιαστήριακαι τα   λουκέτα σε  «μαγαζιά»  ενώ σε κάποια άλλα ο  περιορισμός του  αριθμού  των υπαλλήλων είναι το πρώτο βήμα αποφυγής του  αφανισμού..

Βαριά τη σκιά της  οικονομικής κρίσης  που μαστίζει την ελληνική  οικογένεια και στη νυχτερινή ζωή. τα καφέ και τα μπαρ αγαπημένοι προορισμοί για τη νυχτερινή έξοδο ερημώνουν κι αυτά και τα ηχεία που άλλοτε συνόδευαν τις μουσικές περιπλανήσεις και τα χορευτικά νάζια των θαμώνων τώρα σιγούν τις περισσότερες νύχτες της εβδομάδας.

Η αγορά  τους τελευταίους μήνες θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι θυμίζει  σκηνικό από ταινίες γουέστερν όπου ο κινηματογραφικός φακός διασχίζοντας την πόλη-φάντασμα εστιάζει σε κάποιο  κιτρινισμένο φύλλο  εφημερίδας ή σε κάποια πόρτα του έρημου μπαρ που ο αέρας  ανοιγοκλείνει σπάζοντας έτσι τη παγερή σιωπή της ερημιάς ….θλιβερά απομεινάρια μια  εποχής που  πέρασε, όταν η αγορά ήταν ακόμα ζωντανή

Η  νέα οικονομική κατάσταση  μας οδήγησε σε νέες καταναλωτικές συμπεριφορές και προσθέτει  νέες παραστάσεις και εικόνες στη μνήμη μας …..αυτοί οι δρόμοι τελικά και οι πλατείες δεν είναι οι δρόμοι που μέχρι τώρα γνωρίζαμε!!!

www.tirnavosnews.gr

Star-Fm.gr: Μήπως και στα Γρεβενά επικρατεί ανάλογη εικόνα;

This entry was posted on Τρίτη, Μάρτιος 20th, 2012 at 14:18 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply