Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πανευρωπαϊκή διάκριση για την ομάδα Ρομποτικής του 3ου Λυκείου Πτολεμαΐδας

20 Μαρτίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Νέα διάκριση, και μάλιστα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, απέσπασε η ρομποτική ομάδα Πτολεμαΐδας και συγκεκριμένα η ρομποτική ομάδα του 3ου Γενικού Λυκείου της πόλης, καθώς εκπροσωπώντας τη χώρα μας στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Ηλεκτρονικών Δεξιοτήτων «e-Skills Week competition 2012» κατατάχθηκε στη δυάδα των φιναλίστ.

Ο διαγωνισμός αυτός διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ηλεκτρονικών Δεξιοτήτων και απευθυνόταν σε νέους και νέες ηλικίας 14 έως 24 ετών που έχουν επιδείξει επιτυχή ενασχόληση με τις τεχνολογίες της πληροφορίας και των νέων τεχνολογιών. Διεξάγεται από τους συντελεστές της Εβδομάδας Ηλεκτρονικών Δεξιοτήτων και στοχεύει στην ανάδειξη, επιβράβευση και υποστήριξη νέων, δημιουργικών και καινοτόμων ιδεών που θα μπορούσαν να λειτουργήσει ως παράδειγμα καλής πρακτικής για τους συνομηλίκους τους.

Την χαρά του για τη νέα επιτυχία της ρομποτικής ομάδας Πτολεμαΐδας εξέφρασε μιλώντας στον «Πτολεμαίο» ο καθηγητής Πληροφορικής Χαράλαμπος Ζαραφίδης, επισημαίνοντας ότι η ομάδα αποτελείται από τις μαθήτριες του 3ου ΓΕΛ Αναστασία Ζαραφίδου, Αφροδίτη Γκέρτση και Ειρήνη Κοκκινίδη, η οποία εκπροσώπησε τη χώρα μας με την εργασία της στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό, και προκρίθηκε στα ημιτελικά αφού προκρίθηκε στις δύο πρώτες θέσεις στην κατηγορία την οποία συμμετείχε.

Η νικήτρια ομάδα, σημείωσε, θα ανακοινωθεί στις 30 Μαρτίου στην Κοπεγχάγη, όπου θα παραβρεθεί εκπρόσωπος της ρομποτικής ομάδας Πτολεμαΐδας για να πάρει μέρος στην τελετή βράβευσης που πραγματοποιείται για τη λήξη της Εβδομάδας Ηλεκτρονικών Δεξιοτήτων.

Η νέα διάκριση, πρόσθεσε, έρχεται να επιβραβεύσει την πολύ καλή δουλειά της ρομποτικής ομάδας Πτολεμαΐδας, η οποία εκπροσωπεί τα τελευταία τρία χρόνια τη χώρα μας σε διεθνείς ολυμπιάδες ρομποτικής και ήδη βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης χορηγών.

Τη χαρά και ικανοποίησή του για την μεγάλη διάκριση της ρομποτικής ομάδας του σχολείου εξέφρασε και ο διευθυντής του 3ου ΓΕΛ Πτολεμαΐδας, Αναστάσιος Τσορτανίδης, τονίζοντας μάλιστα τη γενικότερη προσπάθεια που γίνεται στο σχολείο μέσω των μαθημάτων project για να ασχοληθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι νέοι με τις νέες τεχνολογίες.

Σημειώνεται ότι η πρωτοβουλία European e-Skills Week 2012 υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη ζήτηση για τους προχωρημένους χρήστες των ΤΠΕ και των επαγγελματιών για να διαμορφώσει μια ανταγωνιστική και καινοτόμο Ευρώπη. Διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Γενικής Διεύθυνσης Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο της Στρατηγικής της ΕΕ για τις Ηλεκτρονικές Δεξιότητες. Την υλοποίησή της έχουν αναλάβει η DIGITAL EUROPE και το European Schoolnet, σε συνεργασία με 38 εθνικούς φορείς και εταίρους.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

This entry was posted on Τρίτη, 20 Μαρτίου, 2012 at 16:22 and is filed under ΚΟΖΑΝΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply