Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Καταπολεμήστε την κακοσμία του στόματός σας

19 Μαρτίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Τι πρέπει να κάνετε για να έχετε καλή αναπνοή

Μυρίζει η αναπνοή σας; Αντιμετωπίστε την για να μην απομακρύνονται οι γύρω σας! Άλλωστε, η κακή αναπνοή ισοδυναμεί με πολύ άσχημη στοματική υγεία. Γι’ αυτό πάρτε την οδοντόβουρτσα και αρχίστε τη συστηματική πλύση τους. Αν παρ’ όλα αυτά, το πρόβλημα επιμένει, αναζητείστε την αιτία και αλλού.

Σύμφωνα με τους οδοντιάτρους πάντως, η κακοσμία οφείλεται κυρίως στην τερηδόνα, στα δόντια με αποστήματα, στην ουλίτιδα και την περιοδοντίτιδα. Και γι’ αυτό πρέπει οπωσδήποτε να τα φροντίσετε και να μην καλύπτετε το πρόβλημα με στοματικά διαλύματα. Εξάλλου, η χρήση των διαλυμάτων πρέπει να γίνεται πάντοτε μετά από συμβουλή του οδοντιάτρου και αφού ακολουθείτε την κατάλληλη θεραπεία.

Η κακοσμία του στόματος όμως μπορεί να οφείλεται και στην κατανάλωση τροφών που έχουν έντονη μυρωδιά (σκόρδο, κρεμμύδι κ.ά) αλλά και στην περιορισμένη πρόσληψη υδατανθράκων και στην αυξημένη πρόσληψη πρωτεϊνών (αυγό, κρέας κλπ). Αν λοιπόν η αιτία του κακού είναι μία από τις παραπάνω τροφές, τότε πρέπει να τις αποφεύγετε και να καταναλώνετε μαϊντανό ή δυόσμο, που τις εξουδετερώνουν και να πίνετε πράσινο τσάι και να τρώτε φρούτα, τα οποία εμποδίζουν την ανάπτυξη βακτηρίων.

Πάντως, όπως λένε οι ειδικοί, η κακή στοματική υγιεινή μπορεί να οφείλεται και σε παθήσεις της μύτης, του στόματος, του λάρυγγα, κ.ά. Γι’ αυτό αν διαπιστώνετε ότι το πρόβλημά σας δεν αντιμετωπίζεται, απευθυνθείτε στο γιατρό σας.

www.newsit.gr

This entry was posted on Δευτέρα, 19 Μαρτίου, 2012 at 16:14 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply