Εκτέλεση:

  • Πλένουμε καλά τα μύδια και τα βουρτσίζουμε. Κρατάμε μόνο τα κλειστά και πετάμε όσα τυχόν βρούμε ανοιγμένα. Αφαιρούμε το “μουστάκι” τους.
  • Τα ζεματάμε σε βραστό νερό για 5′. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και κρατάμε το νερό που τα ζεματίσαμε. Κρατάμε το ψαχνό τους και πετάμε τα κελύφη, εκτός από καμιά δεκαπενταριά που τα κρατάμε για διακόσμηση.
  • Ξανθίζουμε σε κατσαρόλα το λάδι με το κρεμμύδι και ρίχνουμε μέσα τα μύδια.
  • Τα σωτάρουμε για λίγο και προσθέτουμε το κρασί.
  • Σε λίγα λεπτά προσθέτουμε και τις ντομάτες με 4 φλυτζάνια από το ζωμό των μυδιών. Αλατοπιπερώνουμε κι αφήνουμε να βράσουν για 10′.
  • Μετά ρίχνουμε το ρύζι κι αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Κοιτάζουμε μήπως χρειαστεί λίγο νεράκι και αν ναι, ρίχνουμε ζεστό. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα να μην κολλήσει.
  • Όταν σερβίρουμε στα πιάτα, προσέχουμε να βάζουμε εκτός από τα καθαρισμένα μύδια και 2-3 μύδια με κέλυφος στο καθένα.

Υλικά:(για 6 άτομα)

  • 1,5 κιλό μύδια με το κέλυφος (πάρτε και καθαρισμένα αν θέλετε)
  • 2 φλυτζάνια ρύζι καρολίνα
  • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό αρετσίνωτο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες (χωρίς φλούδια)
  • αλάτι και πιπέρι

Αγγέλα η Σαλονικιά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.