Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε «Γρεβενιώτης»

Τι καλό θα φάμε σήμερα;

Μάρτιος 17th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Εκτέλεση:

  • Πλένουμε καλά τα μύδια και τα βουρτσίζουμε. Κρατάμε μόνο τα κλειστά και πετάμε όσα τυχόν βρούμε ανοιγμένα. Αφαιρούμε το «μουστάκι» τους.
  • Τα ζεματάμε σε βραστό νερό για 5′. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και κρατάμε το νερό που τα ζεματίσαμε. Κρατάμε το ψαχνό τους και πετάμε τα κελύφη, εκτός από καμιά δεκαπενταριά που τα κρατάμε για διακόσμηση.
  • Ξανθίζουμε σε κατσαρόλα το λάδι με το κρεμμύδι και ρίχνουμε μέσα τα μύδια.
  • Τα σωτάρουμε για λίγο και προσθέτουμε το κρασί.
  • Σε λίγα λεπτά προσθέτουμε και τις ντομάτες με 4 φλυτζάνια από το ζωμό των μυδιών. Αλατοπιπερώνουμε κι αφήνουμε να βράσουν για 10′.
  • Μετά ρίχνουμε το ρύζι κι αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Κοιτάζουμε μήπως χρειαστεί λίγο νεράκι και αν ναι, ρίχνουμε ζεστό. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα να μην κολλήσει.
  • Όταν σερβίρουμε στα πιάτα, προσέχουμε να βάζουμε εκτός από τα καθαρισμένα μύδια και 2-3 μύδια με κέλυφος στο καθένα.

Υλικά:(για 6 άτομα)

  • 1,5 κιλό μύδια με το κέλυφος (πάρτε και καθαρισμένα αν θέλετε)
  • 2 φλυτζάνια ρύζι καρολίνα
  • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό αρετσίνωτο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες (χωρίς φλούδια)
  • αλάτι και πιπέρι

Αγγέλα η Σαλονικιά

This entry was posted on Σάββατο, Μάρτιος 17th, 2012 at 07:38 and is filed under ΓΥΝΑΙΚΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply