Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Απελευθερώνεται το ωράριο των πρατηρίων καυσίμων

Μάρτιος 17th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Τροπολογία με την οποία απελευθερώνεται το ωράριο των πρατηρίων καυσίμων, κατέθεσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προκειμένου αυτή να ψηφιστεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την τροπολογία τα πρατήρια θα λειτουργούν ως εξής:

Ελεύθερο ωράριο για όλες τις κατηγορίες πρατηρίων (υγρών καυσίμων, υγραερίου, μικτά).

Θα διανυκτερεύει το 10-20% των πρατηρίων σε κάθε Περιφέρεια. Οι πίνακες των διανυκτερεύσεων θα καθορίζονται με απόφαση της Περιφέρειας και το ωράριο της διανυκτέρευσης θα είναι από τις 10:30 μμ έως τις 6 πμ το καλοκαίρι (1η Μαΐου-30 Σεπτεμβρίου) και από 9 μμ έως 6 πμ το χειμώνα (1η Οκτωβρίου-30 Απριλίου).

Τις Κυριακές και τις αργίες θα λειτουργεί το 25-50% των πρατηρίων με βάση πίνακες διημερεύσεων που θα καθορίζονται επίσης από την Περιφέρεια. Το ωράριο των διημερεύσεων είναι 6 πμ έως 10:30 μμ το καλοκαίρι και 6 πμ με 9 μμ το χειμώνα.

Τις Κυριακές και τις αργίες θα διανυκτερεύουν επίσης το 25-50% των πρατηρίων με αντίστοιχους πίνακες.

Η τροπολογία προβλέπει, εξάλλου, ότι τα πρατήρια που διαθέτουν αυτόματους πωλητές θα θεωρείται ότι διανυκτερεύουν και χωρίς να έχουν υπαλλήλους κατά τις νυχτερινές ώρες.

Για τους παραβάτες προβλέπονται πρόστιμα 15.000-20.000 ευρώ.

Με το ισχύον καθεστώς το ωράριο των πρατηρίων είναι ελεύθερο μόνο στα μεγάλα νησιά, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα τα πρατήρια λειτουργούν από τις 6 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.
Μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο υπουργός διευκρίνισε ότι η απελευθέρωση αποτελεί υποχρέωση που βασίζεται σε αναφορά του δεύτερου Μνημονίου και η οποία θα πρέπει να τηρηθεί έως το τέλος Μαρτίου.

ΤΑ ΝΕΑ

This entry was posted on Σάββατο, Μάρτιος 17th, 2012 at 08:42 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply