Καταψήφισαν το δεύτερο μνημόνιο αλλά έδωσαν τη θετική τους ψήφο στους εφαρμοστικούς νόμους
Επέστρεψαν στη ΝΔ πέντε διαγραφέντες βουλευτέςΣτο…κομματικό «μαντρί», κατά την προσφιλή φράση του Ευάγγελου Αβέρωφ, επέστρεψαν μετά από περίπου ένα μήνα πέντε από τους 21 διαγραφέντες της Ν.Δ., σε μια ενωτική κίνηση του προέδρου του κόμματος κ. Αντ. Σαμαρά.

Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φιλ. Πετσάλνικο, ο κ. Σαμαράς τον ενημέρωσε το μεσημέρι της Παρασκευής, ότι εντάσσονται στην Κ.Ο. του κόμματος οι βουλευτές: Αλ. Δερμετζόπουλος (Έβρου), Αν. Καρυπίδης (Σερρών), Εμμ. Κεφαλογιάννης (Ηρακλείου), Θ. Λεονταρίδης (Σερρών) και Ζ. Τζηκαλάγιας (Καστοριάς).

Οι πέντε βουλευτές είχαν καταψηφίσει το δεύτερο μνημόνιο και διαγράφηκαν αμέσως, μαζί με άλλους 16 συναδέλφους τους, από την Κ.Ο. της Ν.Δ., αλλά και από το κόμμα.

Όμως, δεν άφησαν αναπάντητη την πρόσκληση του κ.Σαμαρά για συστράτευση ενόψει των εκλογών και έδωσαν τη θετική τους ψήφο στους εφαρμοστικούς νόμους, ανοίγοντας το δρόμο της επιστροφής, εν αντιθέσει με άλλους 16 συναδέλφους τους, που επέμειναν, άλλοι στο «όχι» και άλλοι απείχαν.

Η επιστροφή των «πέντε» αποτελεί και μήνυμα και σε άλλους -όχι σε όλους- διαγραμμένους βουλευτές, που έχουν τηρήσει μετριοπαθή στάση, ότι μπορεί να υπάρξει επανεξέταση του…«θέματός» τους και άρα να αρθούν τα εμπόδια και να επιστρέψουν στο κόμμα.

Προσεκτική στάση, μακρυά από συζητήσεις για συμμετοχή σε πολιτικό φορέα εκτός Ν.Δ., τηρούν οι κκ. Μ. Τζίμας (Δράμας), Κ. Παπασιώζος (Αρτας), Γ. Καρασμάνης (Πέλλας) και η κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ (Α΄ Αθηνών- μιλά υπέρ της ΝΔ συνεχώς), ενώ και ο κ. Γ. Βλάχος (Αττικής) επιμένει ότι δεν πάει σε άλλο κόμμα και προτιμά να μείνει σπίτι του.

Την ίδια στιγμή, οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» προχωρούν στη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς ήδη υπάρχει συμφωνία και οι δηλώσεις προσχώρησης θα γίνουν σταδιακά, εντός του Σαββατοκύριακου.

Ο κ. Κ. Μαρκόπουλος (Εύβοιας) που αποτελεί και «κόκκινο» πανί για τη Ν.Δ. το δήλωσε και επίσημα νωρίς το πρωί, ότι συντάσσεται με την κίνηση που ίδρυσε ο κ. Π. Καμμένος.

«Πόσο χαίρομαι που γίνομαι Ανεξάρτητος Ελληνας. Το εγκρίνετε; Το γουστάρετε να τους την βγούμε πιο ανεξάρτητα και πιο κινηματικά; Εγώ πολύ» ανέφερε στην σελίδα του στο facebook ο κ. Μαρκόπουλος, ενώ χθες ανακοίνωσε την προσχώρησή του και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Δ. Σταμάτης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.