Από τρίγωνα χορτάσαμε…

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια από 15 έως 19 ΜαρτίουΆντε και… του χρόνου! Το τρίγωνο του Άρη με τον Πλούτωνα έρχεται να σφραγίσει μια σπάνια -αστρολογικά- εβδομάδα, που χαρακτηρίστηκε από μια σειρά «αρμονικών» τριγώνων στα ζώδια της Γης με τροπικά κριτήρια ή της Φωτιάς με αστρικά. Όμως, το «Μεγάλο Τρίγωνο», όπως φάνηκε και στην πράξη είχε και τις πολύ «στραβές» του. Αν και η συνέχεια των πρωτοβουλιών που πάρθηκαν αυτές τις ημέρες μπορεί να είναι εξαιρετικά γόνιμη (τόσο οικονομικά, όσο και συναισθηματικά), δεν έλειψαν τα δυσάρεστα ή οι ισχυροί κραδασμοί, μεταφορικά και κυριολεκτικά. Το Βέλγιο πενθεί τα παιδιά του, ο Εγκέλαδος θυμήθηκε ξανά την Ιαπωνία, ενώ στο εσωτερικό μέτωπο «βγήκε στον αφρό» η απόπειρα δολοφονίας του Κ Καραμανλή, μια υπόθεση που σίγουρα κρύβει πίσω της την ουσία του «ανήκομεν εις την Δύσιν», θέλουμε δεν θέλουμε… Όσο για την Οικονομία, ελέω Δία-Πλούτωνα, το «μοντελάκι» οι φτωχοί φτωχότεροι κι οι πλούσιοι πλουσιότεροι, απέδειξε την διαχρονικότητα του. Τα δις …σφυρίζουν πάνω από τα κεφάλια μας, για να προσγειωθούν ως είθισται στην αυλή του φίλτατου τραπεζίτη γείτονα μας. Και μετά την ολοκλήρωση του PSI και την αναβάθμιση από την Fitch και βάλε, μπορούμε πλέον να τραγουδήσουμε το «Γιούπι γιάγια» μαζί με τον Λουκιανό Κηλαηδόνη.

Τίνος είναι βρε γυναίκα τα παιδιά;

Αλλά και επί προσωπικού, μην νομίζετε πως είναι εύκολο σε όλους να διαχειριστούν τα -ενίοτε εκρηκτικά- εσώψυχα και τις ιδιαίτερες απαιτήσεις ενός σχήματος στο οποίο συμμετέχει ο Πλούτωνας, ο Άρης και ο Δίας. Οι τρεις πλανήτες που συγκρότησαν το μεγάλο τρίγωνο των ημερών, «πέρασαν» την ενέργεια τους στην Αφροδίτη, καθιστώντας πολύ πιο σοβαρή οποιαδήποτε συναισθηματική υπόθεση. Οι προσδοκίες μεγάλωσαν, μαζί με αυτές όμως γιγαντώθηκε και η αίσθηση του «όλα ή τίποτε». Τα ένστικτα έστησαν το δικό τους χορό, μυητικό ή δαιμονικό. Οι αισθήσεις μας άνοιξαν μια πόρτα, που μπορεί να οδηγεί είτε στην κόλαση, είτε στον παράδεισο μας. Το μηδέν και το άπειρο… Πόσες και πόσοι δεν πλέουμε μυστικιστικά σε αυτό το αιώνιο Πλουτώνιο παιχνίδι; Και αν μεν οι εξελίξεις ήταν επιθυμητές, έστω κι αν χρειάστηκε μια γενναία «αναδόμηση» των συναισθημάτων μας, τότε οκ, προχωράμε ενδεδυμένοι τον νέο μας εαυτό, με τα βαρίδια ριγμένα στην απεραντοσύνη της ανυπαρξίας. Αν όμως η όλη κατάσταση βιώθηκε ως ένα αδιέξοδο τέλος ή μια θυσία χωρίς όφελος, μπορεί να περάσει αρκετός χρόνος μέχρι να σηκωθούμε από τα «πατώματα».

Ειδικά μάλιστα η επαφή του Άρη-Πλούτωνα δεν είναι αυτό που λέμε «παίξε-γέλασε». Τα όσα εν δυνάμει βγάζει στην επιφάνεια η συγκεκριμένη όψη έρχονται από τα βάθη της ψυχής, εκεί όπου ακόμη και το πιο καθαρό μυαλό μπορεί να οπισθοχωρήσει έντρομο μπροστά στην πρωτόγονη αγριότητα των φαντασμάτων μας. Και για να έχει το «θρίλερ» happy end, απαιτούνται ιδιαίτερες τεχνικές και μια σπέσιαλ κατάρτιση στις «πολεμικές τέχνες», είτε πρόκειται για εξωτερική, είτε για εσωτερική «μάχη».

Από αυτήν την άποψη όσες ή όσοι δεν έχουν τα προσόντα είναι σκόπιμο να αποφύγουν μια κατά μέτωπο αντιπαράθεση με τους απανταχού φορείς των «σκοτεινών δυνάμεων».

Πάμε τώρα στα «φρέσκα»…

Η σύνοδος του αστρικού Ήλιου με τον Ποσειδώνα, προσδίδει στην Πέμπτη και την Παρασκευή έναν μάλλον …απατηλό χαρακτήρα, παράλληλα όμως ευνοεί κάθε είδους καλλιτεχνική ή πολιτιστική δραστηριότητα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα έχει να κάνει με οικονομικά και πρακτικά θέματα, αφού συχνά κάτω από την επιρροή του Mister Fantasy, τα υλικά γίνονται …καπνός! Από την άλλη πλευρά, η απόκρυψη, η εξαφάνιση ή το καμουφλάζ μπορεί να γίνουν οι στυλοβάτες μιας επιτυχίας ή τουλάχιστον μιας μη αποτυχίας.

Τα μεταβλητά ζώδια (Παρθένοι, Δίδυμοι, Τοξότες και Ιχθύες) καλούνται να περπατήσουν πρώτα μέσα στην ομίχλη που αφήνει πίσω του ο Ποσειδώνας. Και με εξαίρεση τα «παιδιά του», τους Ιχθύες δηλαδή που πάντα βρίσκουν τον τρόπο να πορευτούν υπνοβατώντας προς τον παράδεισο τους, τα υπόλοιπα τρία ζώδια θα χρειαστούν οπωσδήποτε… αποσυμβολιστές, μετρητές, GPS και οτιδήποτε άλλο συμβάλλει σε μια ασφαλή πορεία όταν η ορατότητα είναι μηδέν. Διαφορετικά, κινδυνεύουν να παγιδευτούν σε πλάνες υποσχέσεις ή στον φαύλο κύκλο του ναρκισσισμού τους. Γιατί ο καθένας μπορεί να πιστεύει πως είναι «ο εκλεκτός» αλλά στην πράξη, όπως έχει αποδείξει η Ιστορία, ακόμη τον ψάχνουμε…

Την Κυριακή έχουμε ρελάνς της συνόδου Ερμή-Ουρανού, η οποία έγινε ξανά μόλις πριν από μια εβδομάδα. Astrology time, once again και όχι μόνον. Πέρα από τις ιδιαίτερες νοητικές περιπλανήσεις στο… Διάστημα, ο συγκεκριμένος Ερμής αναμένεται να αναλωθεί στην αναζήτηση και επιβεβαίωση του εξεζητημένου, κάνοντας μόδα τις εκπλήξεις και το απροσδόκητο.

Συναντήσεις με πρόσωπα του παρελθόντος αλλά ίσως και του …μακρινού μέλλοντος μας, υπόσχονται μια αν μη τι άλλο διόλου πληκτική καθημερινότητα. Το «κάπου σε έχω ξαναδεί» αναφέρεται βεβαίως και στα ερωτικά-συναισθηματικά θέματα, με το χειμαρρώδες come back είτε να δικαιώνεται σε μια ζεστή αγκαλιά, είτε να βγάζει κοροϊδευτικά τη γλώσσα του στο απομακρυσμένο παρόν μας.

Για την… φίλη μου την Δήμητρα έχω καιρό να γράψω, αφού μετά την «κρυφή« σύνοδο της με τον Δία τον Φεβρουάριο, δεν αξιώθηκε να κοιτάξει άλλον πλανήτη. Ο «χοντρός» της πήρε τα μυαλά και γέμισε ο τόπος κόμματα και αποκόμματα. Να όμως που ήρθε και ο καιρός να ασχοληθεί και με τους… πιο κοινούς θνητούς!

Η επίσης «κρυφή» σύνοδος της με τον Ήλιο την Παρασκευή κι άλλη μια με την Αφροδίτη την Δευτέρα, δίνει στο Σ/Κ έναν ιδιαίτερα κοινωνικό χαρακτήρα, με την επικοινωνία να διεκδικεί το δικό της παχυλό μερίδιο στις ζωές μας. Όλα τα …μωρά στην πασαρέλα, με τους Κριούς, τους Ζυγούς αλλά και τους Ταύρους να έχουν προτεραιότητα. Συσκέψεις επί συσκέψεων, διαδικτυακές συνάξεις αλλά και ολοζώντανα …γκαλά, tea parties ή happenings θα μας δώσουν τα «10 λεπτά δημοσιότητας» που δικαιούμαστε και ίσως μια επιπλέον ευκαιρία να αγγίξουμε τα …ινδάλματα μας.

Πρακτικά όλα αυτά σηματοδοτούν μια γενναία προώθηση των σχεδίων μας, ιδιαίτερα εκείνων που παρέμεναν για καιρό στο συρτάρι, αφού κάποια ραντεβού δεν έγιναν ποτέ.

Το μενού όμως έχει και ψώνια. Τσάντες, καπέλα, παπούτσια, ρούχα και αξεσουάρ, όλα διατίθενται στο παζάρι της Δήμητρας, αρκεί να έχουν …ονοματεπώνυμο!

20100627_John Rizopoulos02JPEG

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.