Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε «Γρεβενιώτης»

Τι καλό θα φάμε σήμερα;

Μάρτιος 16th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Αρακάς λαδερός…

Αρακάς λαδερός

Εκτέλεση:

Εάν ο αρακάς είναι φρέσκος, τον καθαρίζουμε και τον πλένουμε. Εάν είναι κατεψυγμένος, θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες της συσκευασίας.

Κατόπιν ψιλοκόβουμε σε κυβάκια το ξερό κρεμμύδι ή το τρίβουμε στον τρίφτη και κόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για3-4 λεπτά.Προσθέτουμε τον αρακά, τα καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες, τα ντοματάκια ή τις πλυμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες.Τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα 1 φλυτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό,αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε το φαγητό, μέχρι να μείνει με το λάδι του.

Πλένουμε, ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα 2-3 λεπτά πριν την αποσύρουμε από τη φωτιά.

Εάν χρειαστεί νερό κατά την ώρα του βρασίματος του φαγητού, προσθέτουμε λίγο ζεστό.

Υλικά:

  • 1 κιλό αρακά κατεψυγμένο ή 2 κιλά φρέσκο
  • ¾ φλυτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 6 φρέσκα κρεμμύδια
  • 2 καρότα
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ ή 4 ντομάτες ώριμες
  • 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
  • αλάτι-πιπέρι 3

 

www.sintagesmamas.com

This entry was posted on Παρασκευή, Μάρτιος 16th, 2012 at 08:28 and is filed under ΓΥΝΑΙΚΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!