Αγωγή κατά της Facebook κατέθεσε χθες η Yahoo, ισχυριζόμενη ότι ολόκληρο το μοντέλο του δημοφιλέστερου social network στον κόσμο βασίζεται πάνω σε δική της πατενταρισμένη τεχνολογία!

Πιο συγκεκριμένα η Yahoo κατηγορεί τη Facebook για παραβίαση 10 πατεντών της που αφορούν τεχνολογίες διαφήμισης, εξατομίκευσης websites, μηνυμάτων και κοινωνικής δικτύωσης. Αφού οι συνομιλίες των δύο ιντερνετικών κολοσσών δεν απέδωσαν καρπούς, η υπόθεση πήρε τελικά τη δικαστική οδό. H Yahoo δήλωσε:

“H Yahoo! έχει επενδύσει πολύ στην Έρευνα και Ανάπτυξη όλα αυτά τα χρόνια, καταλήγοντας σε πολυάριθμες πατενταρισμένες τεχνολογίες. Οι τεχνολογίες αυτές αποτελούν τα θεμέλια της εταιρείας μας και αναπαριστούν το πνεύμα καινοτομίας πάνω στο οποίο χτίστηκε η Yahoo. Δυστυχώς, το ζήτημα με τη Facebook παραμένει άλυτο και συνεπώς θα αναζητήσουμε το δίκαιο μας στο ομοσπονδιακό δικαστήριο. Είμαστε βέβαιοι ότι θα δικαιωθούμε.”

Εκπρόσωπος τύπου της Facebook απαντά:

“Λυπούμαστε που η Yahoo, μια μακροχρόνια συνεργάτης της Facebook και εταιρεία που έχει επωφεληθεί πολύ από τη συνεργασία μας, αποφάσισε να κινηθεί εναντίον μας δικαστικά. Για ακόμα μια φορά ενημερωθήκαμε για το ζήτημα ταυτόχρονα με τα ΜΜΕ. Θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας σθεναρά απέναντι σε αυτές τις αινιγματικές ενέργειες.”

www.techgear.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.