Μέχρι τις 30 Ιουνίου 2012 θα μπορούν οι αγροτικοί γιατροί να συνταγογραφούν χειρόγραφα, εκεί όπου δεν υπάρχει η απαραίτητη υποδομή, χωρίς να έχουν τις επιπτώσεις που προβλέπει η απόφαση του υπουργείου Υγείας.

Τη διευκρίνιση αυτή έδωσε χθες ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, Παναγιώτης Νάνος με έγγραφο που απέστειλε σε όλα τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας. Ήδη μετά απ’ αυτό αναστέλλουν από σήμερα την απόφασή τους να μη συνταγογραφούν χειρόγραφα οι αγροτικοί γιατροί της περιφερειακής ενότητας.

Μιλώντας στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας ο κ. Νάνος τόνισε ότι δεν υφίσταται κανένα ζήτημα με το πρόστιμο του ενός ευρώ στους αγροτικούς γιατρούς, που είχαν συνταγογραφήσει χειρόγραφα, καθώς δε θα τους επιβληθεί. Ήδη μέσα στις επόμενες ημέρες η 3η ΥΠΕ Μακεδονίας θα μοιράσει 50 προσωπικούς υπολογιστές με τον απαραίτητο εξοπλισμό σε ισάριθμα περιφερειακά ιατρεία, ώστε οι αγροτικοί γιατροί να μπορούν να συνδέονται ηλεκτρονικά με το Εθνικό Συνταγολόγιο.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Μάκης Νασιάδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.