«Καμία παράβαση» για τους υπόλοιπους της «λίστας Βενιζέλου»

Κούβελος-Βελόπουλος-Δρούτσας στον εισαγγελέα Εφετών για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχεςΣτον εισαγγελέα Εφετών παραπέμπονται από την Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής για ανακριβείς δηλώσεις «πόθεν έσχες» ο κ. Ισ. Κούβελος, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Κυρ. Βελόπουλος και ο πρώην ευρωβουλευτής του ΚΚΕ κ. Κ. Δρούτσας.

Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου κ. Ευ. Αργύρης, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι από τις διασταυρώσεις στοιχείων δεν προκύπτει επαύξηση της περιουσιακής κατάστασης των εν λόγω προσώπων.

Υπενθυμίζεται ότι τον δρόμο προς τον εισαγγελέα Εφετών έχει πάρει και η υπόθεση του πρώην ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Γ. Δημητρακόπουλου για την εκπρόθεσμη κατάθεση του «πόθεν έσχες».

Όσον αφορά τα υπόλοιπα 20 πρόσωπα (πολιτικά ή συγγενικά τους) που περιλαμβάνει η «λίστα Βενιζέλου» για όσους έστειλαν εμβάσματα στο εξωτερικό από το 2009 έως το 2011 με ποσά άνω των 100.000 ευρώ, ο κ. Αργύρης δήλωσε ότι από τους ελέγχους που διενήργησαν οι ορκωτοί λογιστές επί των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης που έχουν υποβάλλει, «δεν διαπιστώθηκε καμία παράβαση του σχετικού νόμου».

Ωστόσο, εξήγησε ότι δεν δικαιούται η Επιτροπή Ελέγχου να δημοσιοποιήσει τα ονόματά τους καθώς δεν προέκυψε κάποια παράβαση, αφήνοντας στη διακριτική τους ευχέρεια να το πράξουν οι ίδιοι εφ’ όσον το κρίνουν σκόπιμο.

Σε κάθε περίπτωση, όπως είπε, σε δύο μήνες περίπου, όταν θα δοθούν στη δημοσιότητα οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» του 2011 (οικονομική χρήση 2010) θα γίνουν γνωστές οι καταθέσεις των πολιτικών και των συγγενικών τους προσώπων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.