Το Σάββατο 10/3/2012 στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας έλαβε χώρα ένα γεγονός το οποίο θα μπορούσε να πάρει δυσάρεστη τροπή. Μία ομάδα τριών ατόμων από την Αγγλία οι οποίοι ανέβηκαν στο χιονοδρομικό για σκι λόγω της πυκνής ομίχλης έχασαν τον προσανατολισμό τους και βρέθηκαν σε άγνωστη και δύσβατη περιοχή του χιονοδρομικού.

Το περιστατικό αυτό θα μπορούσε να πάρει δυσάρεστη τροπή αν δεν κινητοποιούνταν άμεσα όλοι οι φορείς του νομού.

Ποιο συγκεκριμένα ήταν άμεση η αντίδραση της διοίκησης και του προσωπικού του χιονοδρομικού κέντρου, της περιφέρειας, του δήμου, της πυροσβεστικής υπηρεσίας, της αστυνομίας, του ΕΚΑΒ, και τέλος της ομάδας διάσωσης Γρεβενών η συμβολή της οποίας ήταν καθοριστική.

Τέτοια περιστατικά μπορούν να βλάψουν ανεπανόρθωτα την τουριστική εικόνα του νομού και γι αυτό απαιτείται η συνεχείς εγρήγορση των τοπικών φορέων.

Η συνεχείς οργάνωση και βελτίωση μας, θα πρέπει να γίνεται τόσο στην πρόληψη και αποφυγή των συμβάντων, όσο και στον σχεδιασμό της αντιμετώπισης τους.

Με εκτίμηση
Ο πρόεδρος
Γκουντρομίχος Ηρακλής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.