Πούλμαν με βέλγους τουρίστες προσέκρουσε σε τούνελ

Ελβετία: 22 παιδιά έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίοΤραγική κατάληξη είχε η εκδρομή 52 μαθητών από το Βέλγιο στην Ελβετία. Το πούλμαν με το οποίο επέστρεφαν στη χώρα τους προσέκρουσε το βράδυ της Τρίτης σε τούνελ στην πόλη Σιέρε, στο καντόνι Βαλέ κοντά στα σύνορα με την Ιταλία, με αποτέλεσμα 22 παιδιά να χάσουν τη ζωή τους και άλλα 24 να τραυματιστούν.

Νεκροί ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια του λεωφορείου άλλοι έξι ενήλικες, μεταξύ των οποίων και οι δύο οδηγοί του πούλμαν. Το πούλμαν μετέφερε 52 άτομα, δηλαδή δύο σχολικές τάξεις από την περιοχή της Φλάνδρας, από τις πόλεις Λόμελ και Χεβερλι.

Το όχημα που κατευθυνόταν προς την περιοχή Σιόν, προσέκρουσε σε τοίχο σήραγγας της εθνικής οδού μεταξύ της ανατολικής και της δυτικής εξόδου της Σιέρε.

Το πούλμαν μετέφερε 52 άτομα, δηλαδή δύο σχολικές τάξεις από την περιοχή της Φλάνδρας, από τις πόλεις Λόμελ και Χεβερλι.

Σύμφωνα με το BBC, ορισμένοι από τους τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της Βέρνης και Λωζάνης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στο δρόμο της επιστροφής βρίσκονταν τρία λεωφορεία που μετέφεραν παιδιά από Φλαμανδική περιοχή του Βελγίου.

Τα παιδιά είχαν μεταβεί για τις χειμερινές τους διακοπές στο χιονοδρομικό σταθμό Val d’Anniviers της Ελβετίας, ενώ τις διακοπές είχε οργανώσει καθολική εκκλησία στη Φλάνδρα του Βελγίου.

Ο ελβετός εισαγγελέας που διερευνά τα αίτια του δυστυχήματος επεσήμανε σε συνέντευξη Τύπου πως το λεωφορείο ήταν καινούργιο, ενώ δημοσιογράφος του BBC δηλώνει πως την ώρα του δυστυχήματος δεν σημειωνόταν πολύ κίνηση εντός του τούνελ.

Ο Βέλγος ΥΠΕΞ, Didier Reynders, δήλωσε πως το ατύχημα είναι «ακατανόητο». «Υπήρχαν τρία λεωφορεία και μόνο ένα συγκρούστηκε χωρίς να υπάρχει επαφή με άλλο όχημα», πρόσθεσε.

Οι βελγικές αρχές δημιούργησαν ειδική γραμμή για την ενημέρωση του κοινού, ενώ οι οικογένειες των θυμάτων αναμένονται στην Ελβετία και το σημείο του δυστυχήματος εντός της ημέρας.

 

ΑΠΕ ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.