Κατάφεραν τελικά να αναβληθούν, για μια ακόμη φορά, οι εκλογές για την ανάδειξη των έξι εσωτερικών μελών διοίκησης στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίες ξεκίνησαν μεν κανονικά χθες στην Κοζάνη (όπως ήταν προγραμματισμένο να γίνουν), αλλά στην πορεία διεκόπησαν, ξαφνικά, όταν μια μεγάλη ομάδα ατόμων –φοιτητές στο ίδρυμα που αντιδρούν στον νέο νόμο για την παιδεία- προσπάθησαν να κάνουν κατάληψη στο χώρο του ΤΕΙ, όπου γινόταν οι εκλογές και να εμποδίσουν τη διαδικασία.

Η διοίκηση του ιδρύματος φοβούμενη και θορυβημένη από τα πρόσφατα γεγονότα των προηγούμενων εκλογικών διαδικασιών (με την γνωστή αρπαγή της κάλπης από φοιτητές που αντιδρούσαν στον Νόμο – πλαίσιο), είχε λάβει τα μέτρα της προσπαθώντας να ενισχύσει την περιφρούρηση του χώρου. Έτσι δόθηκε σχετικά νωρίς η εντολή να κλείσουν οι πόρτες και να υπάρχει φρούρηση, όπως επίσης να μην επιτραπεί η είσοδος σε κανέναν.

Έκλεισαν, ως αποτέλεσμα, τόσο οι πόρτες της κεντρικής εισόδου, όσο και του διοικητηρίου, αλλά και οι πόρτες των δύο εκλογικών τμημάτων στα οποία διεξάγονταν οι εκλογές. Ο συγκεκριμένος κόσμος, ωστόσο, απ’ έξω από τις πόρτες εμπόδισε τους καθηγητές να προσέλθουν στη διαδικασία και να καταθέσουν την ψήφο τους. Μέχρι εκείνη την ώρα (λίγο μετά τις 11 χθες το πρωί), είχαν καταφέρει να ψηφίσουν μια μικρή μερίδα των εκπαιδευτικών του ιδρύματος.

Η εκλογική διαδικασία στο ΤΕΙ ήταν προγραμματισμένη να λήξει στις 2 το μεσημέρι, όπως και έγινε, αλλά χωρίς δυστυχώς να μπορέσει να ολοκληρωθεί ομαλά, για το λόγο αυτό θα επαναληφθεί. Βάση καταστατικού, στην περίπτωση που η εκλογική διαδικασία αναβαλλόταν (όπως και έγινε), οι εκλογές είναι προγραμματισμένες να επαναληφθούν την Πέμπτη 15 Μαρτίου. Θα πρέπει να σημειωθεί πως για την εκλογική διαδικασία ήταν υποψήφιοι έντεκα μέλη εκπαιδευτικού προσωπικού του ΤΕΙ για έξι θέσεις εσωτερικών μελών διοίκησης.

Bούλα Zησοπούλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.