Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σε περιορισμό του αριθμού των Κέντρων Νεοσυλλέκτων προχωρεί το ΓΕΣ

Μάρτιος 14th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Αναδιοργάνωση για τη μείωση του κόστους – Άμεση η αντίδραση του Δημάρχου Γρεβενών για το ενδεχόμενο κλείσιμο του στρατοπέδου στα Γρεβενά (Video)

Από την αναδιοργάνωση των Κέντρων Νεοσυλλέκτων, που επί πολλά χρόνια φύτρωναν χωρίς σαφή λόγο σε διάφορες περιοχές μόνο για την εξυπηρέτηση τοπικών συμφερόντων, σχεδιάζει να ξεκινήσει την προσπάθεια εκσυγχρονισμού της Νέας Δομής Δυνάμεων το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ).

Στόχος είναι μέχρι τον προσεχή Ιούνιο να έχει γίνει μία καθαρή καταγραφή όλων των μονάδων, μικρότερων και μεγαλύτερων, με παράλληλη επισήμανση του κόστους λειτουργίας τους και του κέρδους από το κλείσιμο και τη συγχώνευση πολλών εξ αυτών (όπως π.χ των Μονάδων Επιστρατεύσεως).

Ο σκοπός δεν είναι άλλος από τον περιορισμό του τεράστιου κόστους (κατ’ επιταγήν και της τρόικας), αλλά και η ενίσχυση των προκεχωρημένων μονάδων, ιδιαίτερα στον Έβρο.

Σύμφωνα με το Βήμα, από τα 14 Κέντρα Νεοσυλλέκτων που λειτουργούν σήμερα για τον Στρατό Ξηράς η ηγεσία του ΓΕΣ θεωρεί ότι δεν πρέπει να παραμείνουν περισσότερα από 10 ή το πολύ 11.

Το κρίσιμο ερώτημα είναι τι θα συμβεί με το κέντρο στην Κόρινθο, το μεγαλύτερο όλων με χωρητικότητα περίπου 2.000 ατόμων, που είχε διαταχθεί να κλείσει επί υπουργίας του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Στην απόφαση είχε επιμείνει και ο τότε αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Παναγιώτης Μπεγλίτης, παρά το υψηλό προσωπικό κόστος για τον ίδιο, μιας και ο νομός Κορινθίας είναι η εκλογική του περιφέρεια.

Ωστόσο, υπάρχουν πλέον δεύτερες σκέψεις και το ΚΕΝ Κορίνθου μάλλον θα επαναλειτουργήσει κανονικά.

Κατά τα άλλα, φαίνεται ότι τα ΚΕΝ σε Άρτα σε Γιάννενα θα αποτελέσουν παρελθόν, όπως επίσης και αυτά των Γιαννιτσών, των Γρεβενών (που είναι μεν καλοδιατηρημένο, αλλά μικρό), καθώς και του Άργους Ορεστικού.

Το τελευταίο περιλαμβανόταν στη λίστα κατάργησης και επί υπουργίας Βενιζέλου, αλλά είχε υπάρξει έντονη αντίδραση του Προέδρου της Βουλής Φ. Πετσάλνικου που εκλέγεται στην περιοχή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αντίδραση τοπικών παραγόντων της Καστοριάς (που επισκέφθηκαν και τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Δ. Αβραμόπουλο) στο κλείσιμο του κέντρου είναι και πάλι σφοδρότατες.

Ο σχεδιασμός προβλέπει επίσης την παραμονή των ΚΕΝ σε Μεσολόγγι, Λαμία, Σπάρτη, Τρίπολη, Ναύπλιο (σσ. είναι του Μηχανικού), Θήβα, Αυλώνα και Μαυροδένδρι.

ΤΑ ΝΕΑ

Oι δηλώσεις του Δημάρχου Γρεβενών Δημοσθένη Κουπτσίδη:

Διαβάστε ακόμη,  τι γράψαμε στις 13 Απριλίου του 2011: «Μαλλιά-κουβάρια» στο ΥΕΘΑ για το κλείσιμο στρατοπέδων, λόγω Πετσάλνικου – Δείτε ποια κλείνουν

Στις 7 Αυγούστου του 2011 είχαμε γράψει: Κλείνουν 22 κέντρα νεοσυλλέκτων

This entry was posted on Τετάρτη, Μάρτιος 14th, 2012 at 22:50 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply