Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Εγκύκλιος για τα δικαιώματα των πολιτών και των επιχειρήσεων στις συναλλαγές τους με τις δημόσιες υπηρεσίες

Μάρτιος 14th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Εγκύκλιο, ως «Χάρτα Δικαιωμάτων» του Πολίτη & των Επιχειρήσεων στις συναλλαγές τους με τις δημόσιες υπηρεσίες, έδωσε χθες στη δημοσιότητα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θέλοντας να επεκτείνει, όσο το δυνατόν, την έγκυρη και σωστή πληροφόρηση των πολιτών για τα δικαιώματά τους έναντι της Δημόσιας Διοίκησης, αλλά και την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτησή τους.

Επειδή προϋπόθεση για να ασκήσουν οι πολίτες τα δικαιώματά τους είναι να τα γνωρίζουν, τόσο οι ίδιοι, όσο και οι δημόσιοι υπάλληλοι με τους οποίους συναλλάσσονται και επειδή οι διατάξεις που αφορούν στα δικαιώματα των πολιτών είναι πολυάριθμες και διάσπαρτες σε νόμους και κανονιστικές πράξεις και οι υπηρεσίες και τα όργανα ελέγχου που εξυπηρετούν το κοινό συγκροτούν ένα πολύπλοκο μηχανισμό, κρίθηκε απαραίτητο, να γίνει γνωστή στους πολίτες και να αποσταλλεί σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες η εγκύκλιος αυτή, η οποία υπενθυμίζει συνοψίζοντας τα βασικά δικαιώματα των πολιτών και των επιχειρήσεων στις συναλλαγές τους με το Δημόσιο.

Οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, όπως αναφέρονται στη συνέχεια, είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων για θέματα εφαρμογής της σχετικής εγκυκλίου.

  • Για τη Δ/νση Σχέσεων Κράτους-Πολίτη:

Μιχάλης Καραχάλιος, Μιχάλης Βοσκάκης,
Παναγιώτα Αλιφέρη, Έλλη Σιμάτου, Γιάννης Ντινιακός,
(τηλ.: 213-1313102, -104, -103, -106, -113)

  • Για τη Δ/νση Απλούστευσης Διαδικασιών και Παραγωγικότητας:

Νίκος Άρχοντας, Αντώνης Θεοδώρου, Κωνσταντίνα Καζάκου, Μαρίνα Σαράκη, Σοφία Παπαματθαίου Ελένη Κοντομηνά, Χάρις Κατσούλη
(τηλ.213-1313136, -040, -154, -155, -152, -126,-163)

  • Για τη Δ/νση Οργάνωσης και Λειτουργίας Κ.Ε.Π.:

Κώστας Καπαρός, Αλεξάνδρα Μάντεση, Αλεξάνδρα Παβέλη (τηλ.: 213-1313172, -105, -174)

dikaiwmata_politwn epixeirhsevn

This entry was posted on Τετάρτη, Μάρτιος 14th, 2012 at 13:54 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply