Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Κοινωνική Συμφωνία» ο νέος πολιτικός φορέας των Κατσέλη-Καστανίδη

Μάρτιος 14th, 2012 by Χρήστος Μίμης

http://www.skai.gr/files/temp/E9387EF82C1532160587DF13D8EB6201.jpg«Κοινωνική Συμφωνία» είναι το όνομα του νέου πολιτικού φορέα που παρουσίασαν στην Αίγλη του Ζαππείου, στο πλαίσιο της ιδρυτικής του ανακοίνωσης, οι διαγραφέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργοί Λούκα Κατσέλη καιΧάρης Καστανίδης.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων οι διαγραμμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Λάμπρος Μίχος, Κυριακή Τεκτονίδου, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, Μαρία Κυριακοπούλου, και Γιώργος Κασσάρας.

Στην ανακοίνωση τονίστηκε ότι η ίδρυση της «Κοινωνικής Συμφωνίας» σήμερα προέκυψε ως αναγκαιότητα απάντησης στο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας να εκφραστεί από νέου τύπου ανοιχτά και δημοκρατικά σχήματα και ως αποτέλεσμα των ριζικών μεταβολών που συντελούνται στην κοινωνική και οικονομική συγκρότηση της χώρας, καθώς και στη λειτουργία των θεσμών και του πολιτικού συστήματος.

Η «Κοινωνική Συμφωνία» δεσμεύεται να υπηρετήσει μια προοδευτική πολιτική πρόταση που θα θέσει στο επίκεντρο της την προστασία του εθνικού και δημοσίου συμφέροντος, που θα προάγει την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την κοινωνική δικαιοσύνη, την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη. «Μια πολιτική εθνικής αξιοπρέπειας», όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του νέου κόμματος.

This entry was posted on Τετάρτη, Μάρτιος 14th, 2012 at 13:04 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply