Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Βαριές “καμπάνες” στο Συνδικάτο του Εγκλήματος

13 Μαρτίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ο Παναγιώτης Βλαστός, που βρίσκεται ήδη έγκλειστος στις φυλακές, καταδικάστηκε δυο φορές σε ισόβιαΒαριές ποινές ισόβιας και πολυετών καθείρξεων επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε τέσσερις από τους 18 κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι στην υπόθεση του αποκαλούμενου «Συνδικάτου του Εγκλήματος», που κατά την απόφαση των Εφετών δολοφόνησε έναν επιχειρηματία και οργάνωσε και διέπραξε την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, με λύτρα 30 εκατομμύρια ευρώ.

Τόσο ο Παναγιώτης Βλαστός όσο και ο Ιωάννης Σκαφτούρος, έγκλειστοι ήδη στις φυλακές, καταδικάστηκαν σε ποινή δύο φορές ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον ποινές πρόσκαιρης κάθειρξης, καθώς κατά την κρίση των δικαστών είναι οι ηθικοί αυτουργοί και στην απαγωγή του εφοπλιστή όσο και στην δολοφονία του επιχειρηματία Γιώργου Γούσιου.

Βάσει της απόφασης οι δύο κατηγορούμενοι συντόνιζαν από τις φυλακές τις ενέργειες της εγκληματικής οργάνωσης.

Έξι φορές ακούστηκε στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού η «ισόβια κάθειρξη», ενώ το δικαστήριο με την ετυμηγορία του «μοίρασε» στους καταδικασθέντες δεκάδες χρόνια πρόσκαιρων καθείρξεων.

Το δικαστήριο απέδωσε το ρόλο του δράστη της δολοφονίας του επιχειρηματία Γιώργου Γούσιου, το 2008 στο Γαλάτσι, στον Αριστομένη Κλεφτόγιαννη με συνεργό του τον Γιώργο Κατσαγιάννη.

Και οι δύο, μαζί με τους Απόστολο Πετράκη και Χαράλαμπο Μουστάκα, είναι κατά το δικαστήριο οι δράστες της απαγωγής του εφοπλιστή Παναγόπουλου, οποίος δεν δήλωσε παράσταση Πολιτικής Αγωγής στην δίκη. Την ευθύνη πάντως της οργάνωσης του σχεδιασμού και της εκτέλεσης της απαγωγής έχει αναλάβει ο Απόστολος Πετράκης, ισχυρισμός που δεν έγινε αποδεκτός από το δικαστήριο και τον Εισαγγελέα Έδρας που αποδέχθηκαν το κατηγορητήριο σύμφωνα με το οποίο «αρχηγός» της οργάνωσης και «ιθύνων νους» της απαγωγής είναι ο Παναγιώτης Βλαστός.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ότι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είναι οι 17 από τους 18 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων οι Βασίλης Στεφανάκος, Γιώργος Τρομπούκης, Ιωάννα Χήρα, Ιωάννης Θώδης, Πολυτίμη Γεώργα κ.α.

Αθώοι όλων των κατηγοριών κρίθηκαν δύο από τους αρχικά 20 κατηγορούμενους, η δικηγόρος Ελισάβετ Πούλιου και ο Εμμανουήλ Λασιθιωτάκης.

Σε κανέναν από τους καταδικασθέντες δεν αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό.

Αναλυτικά οι ποινές που επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είναι οι ακόλουθες:

  • Παναγιώτης Βλαστός, δυο φορές ισόβια και επιπλέον ποινή 66 ετών και 12 μηνών.
  • Ιωάννης Σκαφτούρος, δυο φορές ισόβια και επιπλέον 46 χρόνια και 24 μήνες.
  • Αριστομένης Κλεφτόγιαννης, ισόβια κάθειρξη και επιπλέον ποινή 24 χρόνια και 24 μήνες
  • Γιώργος Κατσαγιάννης, ισόβια και 29 χρόνια και 6 μήνες
  • Απόστολος Πετράκης, κάθειρξη 24 ετών και έξι μηνών
  • Χαράλαμπος Μουστάκας, 19 χρόνια και 6 μήνες
  • Γιώργος Τρομπούκης, 15 χρόνια
  • Βασίλης Στεφανάκος, 25 χρόνια
Επίσης ποινές 15ετούς κάθειρξης στον καθένα επιβλήθηκαν στους: Ιωάννη Θώδη, Κων/νο Ανδρέου, Boban Ristevski και 10ετούς κάθειρξης στους: Εμμανουήλ Σκαρλάτο, Ιωάννη Θεοδωράκη και Παναγιώτη Σοϊλέδη.
Ποινές 8ετούς κάθειρξης επιβλήθηκαν στους: Ιωάννη Καλογερίδη και Χριστόφορο Λασιθιωτάκη.
Τέλος οι δύο γυναίκες που κρίθηκαν ένοχες για συμμετοχή στην οργάνωση, η Πολυτίμη Γεωργά, σύντροφος του Σκαφτούρου και η Ιωάννα Χήρα, σύζυγος του Βλαστού, καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 7 ετών η καθεμία.
Το δικαστήριο διέκοψε για αύριο προκειμένου να αποφανθεί επί των αιτήσεων αναστολών εκτέλεσης ποινής που υπέβαλαν επτά εκ των καταδικασθέντων.

ΕΘΝΟΣ

This entry was posted on Τρίτη, 13 Μαρτίου, 2012 at 18:41 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply