Οι Ερυθρόλευκοι 3-0 τον Άρη -Σημαντικές νίκες για ΠΑΣ, Κέρκυρα και Παναιτωλικό…

Από την κορυφή της βαθμολογίας και μάλιστα με διαφορά τεσσάρων βαθμών θα πάει στο ΟΑΚΑ την επόμενη εβδομάδα ο Ολυμπιακός για το ντέρμπι με τον «αιώνιο» αντίπαλο, αφού επικράτησε εύκολα με 3-0 του Άρη και λίγο αργότερα έλαβε και ένα «δώρο».

Η ΑΕΚ επιβλήθηκε με 2-0 του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ στο ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής και δεν επέτρεψε στους Πράσινους να μειώσουν ξανά τη διαφορά από τους Ερυθρόλευκους στον πόντο. Λεονάρντο και Κλωναρίδης τα γκολ για την Ένωση, φωνάζει για οφ σάιντ στο πρώτο ο Παναθηναϊκός.

Η ΑΕΚ «ψαλίδισε» τις ελπίδες του Παναθηναϊκού για τον τίτλο

Λιγοστεύουν οι ελπίδες του Παναθηναϊκού για την κατάκτηση του τίτλου μετά και τη νίκη της ΑΕΚ επί των Πρασίνων με 2-0 στο ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.

Το  γκολ του Λεονάρντο στο 48′ και αυτό του Κλωναρίδη στο 71′ άφησαν τέσσερις βαθμούς πίσω το Τριφύλλι από τον «αιώνιο» αντίπαλό του, ενώ για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα γνωρίζει την ήττα για δεύτερη διαδοχική φορά (προηγήθηκε το 2-0 από τον ΠΑΟΚ).

Ο Παναθηναϊκός ήθελε τυπικά πιο πολύ το ματς εν όψει και του ντέρμπι της επόμενης εβδομάδας με τον Ολυμπιακό, αλλά η ΑΕΚ ήταν εκείνη που είχε τον έλεγχο του αγώνα σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο, δημιουργώντας δύο καλές φάσεις μπροστά στην εστία του Καρνέζη.

Στην πρώτη, το σουτ του Σιαλμά έξω από την περιοχή βρήκε στο σώμα του Μαρίνου και, αφού «έγλυψε» το οριζόντιο δοκάρι, πέρασε κόρνερ. Στο διάστημα αυτό οι Πράσινοι δεν απείλησαν ούτε μία φορά τον Κωνσταντόπουλο και όχι μόνο αυτό, αλλά η συνολική εικόνα τους έδειχνε μία ομάδα που, όπως και στα περασμένα παιχνίδια, περίμενε τον αντίπαλό της πίσω από τη μεσαία γραμμή και προσπαθούσε με αντεπιθέσεις να βγει μπροστά.

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη, οι παίκτες της πήγαιναν πρώτοι πάνω στη μπάλα, ενώ οι φιλοξενούμενοι, με παιδαριώδη λάθη στην ανάπτυξη και παίκτες… εκτός παιχνιδιού (Κουΐνσι), θα πρέπει να αισθάνονταν ικανοποιημένοι με το 0-0 στα πρώτα 45 λεπτά.

Η Ένωση είχε  ευκαιρία να προηγηθεί στο 45′, όταν, μετά από ασυνεννοησία Σπυρόπουλου-Κουΐνσι, ο Γεωργέας έδωσε στον Βάργκας, εκείνος σέρβιρε… μισό γκολ στον Λεονάρντο, το πλασέ του οποίου στην «καρδιά» της μικρής περιοχής έφυγε άουτ.

Με ευκαιρία για το «τριφύλλι» ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, από πάσα του Ζέκα, ο Κατσουράνης έπιασε το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή και ο Κωνσταντόπουλος απέκρουσε με διπλή προσπάθεια.

Το γκολ ήρθε για την ΑΕΚ στο 48′. Το μακρινό φάουλ του Λεονάρντο αιφνιδίασε τον Καρνέζη, ο οποίος φέρει τεράστια ευθύνη για το τέρμα που δέχτηκε (1-0). Οι Πράσινοι βέβαια φωνάζουν για οφ σάιντ αφού ο Καφές κινήθηκε προς την μπάλα και επηρέασε τον γκολκίπερ του ΠΑΟ.

Μη έχοντας επιλογές, οι Πράσινοι βγήκαν μαζικά στην επίθεση και στο 60′ φώναξαν για πέναλτι σε κράτημα του Χριστοδουλόπουλου από τον Γεωργέα. Αυτό που έπρεπε να είχαν κάνει από τα πρώτα λεπτά, το έκαναν μετά το γκολ που δέχτηκαν, αλλά ήταν αργά…

Άλλωστε, από τα έξι ματς, στα οποία βρέθηκε πίσω στο σκορ ο Παναθηναϊκός (με το σημερινό), μόνο σε ένα έφυγε νικητής (με Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, 1-2). Τελικά το «τρίποντο» της ΑΕΚ «κλείδωσε» ο Κλωναρίδης στο 71′, με αποτέλεσμα ο «Δικέφαλος» να πανηγυρίσει τη νίκη μετά από τρεις αγώνες.

Διαιτητής: Μ. Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

Κίτρινες: Καράμπελας, Γεωργέας, Λεονάρντο, Κλωναρίδης – Κατσουράνης, Μαρίνος, Σιμάο

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Καφές (66΄ Λαγός), Κοντοές, Μανωλάς, Λεονάρντο, Σιαλμάς (64΄ Κλωναρίδης), Μάκος, Καράμπελας, Βάργκας, Γεωργέας, Λυμπερόπουλος (76΄ Μπέλεκ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Καντέ, Τοτσέ, Χριστοδουλόπουλος, Κουίνσι (65΄ Κλέιτον), Ζέκα, Μπιάρσμιρ, Μαρίνος (70΄ Καραγκούνης), Σιμάο, Κατσουράνης (80΄ Νίνης), Σπυρόπουλος.

Νίκησε τον Άρη και στρογγυλοκάθισε στην κορυφή ο Ολυμπιακός

Εύκολη υπόθεση αποδείχθηκε για τον Ολυμπιακό το ματς με τον Άρη στο «Γ. Καραϊσκάκης» καθώς επικράτησε 3-0 και παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της Σούπερ Λιγκ. Τα τέρματα των «ερυθρόλευκων» σημείωσαν οι Μαρκάνο (18΄), Χολέμπας με πέναλτι (45’+) και Μιραλάς (69′), ενώ στη φάση του δεύτερου γκολ αποβλήθηκε ο Σηφάκης, που ανέτρεψε τον Αμπντούν. Έτσι, έσπασε το αήττητο σερί του Άρη που διαρκούσε εννέα αγώνες, ενώ ο Ολυμπιακός μετρά έξι συνεχείς νίκες μετά την ήττα από την Ξάνθη στα «Πηγάδια».

Ο Ολυμπιακός άσκησε μεγάλη πίεση στον Αρη από την αρχή του αγώνα, χάνοντας την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του μόλις στο 30ο δευτερόλεπτο: ο Ντιόγκο απέφυγε τον Λαζαρίδη και σούταρε, ο Σηφάκης απέκρουσε και στην επαναφορά της μπάλας Μιραλάς και Αμπντούν δεν μπόρεσαν να σκοράρουν από κοντά. Στο 11′ ο Τοροσίδης σέντραρε για τον Αμπντούν, που δεν έβαλε καλά το σώμα του στην κεφαλιά που επιχείρησε, αλλά στο 18′ οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με το τρίτο εφετινό τέρμα του Ιβάν Μαρκάνο στο πρωτάθλημα, το οποίο ο Ισπανός αμυντικός σημείωσε με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Ιμπαγάσα.

Τρία λεπτά αργότερα ο Μιραλάς βρέθηκε μόνος απέναντι στο Σηφάκη αλλά πλάσαρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, στο 23′ ο Βέλγος έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι μετά το γύρισμα του Αμπντούν, στο 28′ ο Σηφάκης επενέβη σωτήρια στο γυριστό του Μοντέστο και λίγο πριν ο Γιάχος στείλει τις ομάδες στα αποδυτήρια, ο Ολυμπιακός διπλασίασε: ο Αμπντούν μπήκε στην περιοχή, πέρασε το Σηφάκη που τον ανέτρεψε και αποβλήθηκε και ο Χολέμπας ευστόχησε για το 2-0.

Οι «ερυθρόλευκοι» έριξαν το ρυθμό τους στο δεύτερο ημίχρονο, αφού δεν υπήρχε λόγος να συνεχίσουν στο ίδιο τέμπο μιας και τους περιμένει η Μέταλιστ την ερχόμενη Πέμπτη, αλλά και πάλι έλεγχαν απόλυτα το παιχνίδι. Στο 55′ ο δραστήριος Αμπντούν νικήθηκε από τον Βελλίδη, για να χάσουν οι «κίτρινοι» την πρώτη ευκαιρία τους στο 55′, με το Μέγερι να επεμβαίνει εντυπωσιακά στο σουτ του Γιαννιώτα. Δύο κεφαλιές του Σανκαρέ σε ισάριθμα «στημένα» πέρασαν άουτ (61′, 67′), για να κάνει το 3-0 ο Μιραλάς στο 69′, που πρόλαβε την έξοδο του Βελλίδη και από πλάγια αριστερά «έσκαψε» τη μπάλα από πάνω του. Στο 81′ ο Σολτάνι πλάσαρε δίπλα από το δοκάρι και κάπου εκεί, ουσιαστικά, τελείωσε ο αγώνας, αφού στο υπολειπόμενο διάστημα ουδέν αξιοσημείωτο καταγράφηκε.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Α. Γιάχος (Χίου)

ΚΟΚΚΙΝΗ: 45′ Σηφάκης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χολέβας, Τοροσίδης – Σανκαρέ, Καπετάνος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Μοδέστο, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα (62′ Μανιάτης), Μιραλάς (72′ Καζίμ-Ρίτσαρντς), Χολέμπας, Μαρκάνο, Τοροσίδης (80΄ Φετφατζίδης), Μακούν, Ντιόγκο, Αμπντούν

ΑΡΗΣ (Μανουέλ Μασάδο): Σηφάκης, Νέτο, Παπαζαχαρίας, Σολτάνι, Καστίγιο (45’+ Βελλίδης), Σανκαρέ, Καπετάνος, Λαζαρίδης, Τσουκάνης, Πρίττας (73′ Κατίδης), Ακόστα (46′ Γιαννιώτας)

Τα παιχνίδια του Σαββάτου

Tο Σάββατο άνοιξε η αυλαία, με τον Πανιώνιο να παίρνει σπουδαίο «διπλό» με 1-0 επί του ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ». Ο Ατρόμητος επικράτησε 2-0 της Δόξας Δράμας.

Μεγάλη νίκη με 3-2 πήρε ο Αστέρας Τρίπολης επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, χάρη στο προβάδισμα με 3-0 που πήρε στο πρώτο ημίχρονο. Χαμένο πέναλτι για τον «Δικέφαλο» με τον Λίνο.

Νίκη θρίλερ του Αστέρα με 3-2 επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα

Το τρένο του Αστέρα Τρίπολης πέρασε και από την Τούμπα με 3-2 επί του ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη έφτασε τις 8 νίκες στα 9 ματς που έχει δώσει στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος (έχει μόνο μία ισοπαλία, ενώ η μία ήττα που γνώρισε από το Λεβαδειακό ήταν σε εξ αναβολής ματς του πρώτου γύρου) και βαδίζει ολοταχώς προς τα πλέι οφ.

Πριν καλά-καλά προλάβουν να καταλάβουν τι έγινε οι παίκτες του ΠΑΟΚ βρίσκονταν πίσω στο σκορ με 3-0! Οι Αρκάδες πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό με δύο τέρματα του Περόνε στο 2′ και 17′, ενώ ενδιάμεσα, στο 10′, ο Ναβάρο είχε κάνει το 2-0. Κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο η ομάδα του Σάκη Τσιώλη, ό,τι κι αν έκαναν οι παίκτες της τους έβγαινε. Ο «Δικέφαλος» παρά τη… ψυχρολουσία έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία με τους Μπαντή και Τσαμπούρη να αποκρούουν διαδοχικά σουτ των Σαλπιγγίδη και Νιμανί.

Κι ενώ στο 26′ ο Χαλκιάς απεσόβησε το 0-4, που θα σήμαινε και το οριστικό τέλος του ματς, ήρθε η λάθος έξοδος του Μπαντή στο 31′ να δώσει την ευκαιρία στον Αθανασιάδη να μειώσει σε 3-1 και να ξαναδώσει ελπίδες στους Θεσσαλονικείς. Με δοκάρι του Χουανίτο ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Οι ελπίδες του ΠΑΟΚ, όμως, για να πετύχει τη μεγάλη ανατροπή αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο, με το εξαιρετικό γκολ του Γεωργιάδη στο 54′ (η μπάλα βρήκε το δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα) (2-3).

Πίεσε πάρα πολύ ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια, είχε καλή στιγμή στο 71΄ με τον Μπαντή να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ το σουτ του Λίνο. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του «Δικεφάλου» χάθηκε στις καθυστερήσεις του ματς, όταν ο Σαλπιγγίδης έπεσε στην περιοχή από μαρκάρισμα του Πιπίνη κι ο διαιτητής, Κομίνης, υπέδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Λίνο ξεγέλασε τον Μπαντή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ!

Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Κίτρινες: Λάζαρ, Τσιρίλο – Μάρτινς, Ράγιος, Πιπίνης

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Χαλκιάς, Αποστολόπουλος (83′ Τσουκαλάς), Μπαλάφας, Γκαρσία, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης, Λίνο, Φωτάκης, Λάζαρ (75′ Παπάζογλου), Αθανασιάδης, Νιμανί (46′ Γεωργιάδης).

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής, Πιπίνης, Χουανίτο, Φορμίκα (66΄ Μπρέσκα), Περόνε, Μάρτινς (53′ Αλβαρες), Τσαμπούρης, Ράγιος, Μπαρτολίνι, Ναβάρο (72′ Χούλι), Κουρμπέλης

Συνοπτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερς της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα:

ΟΦΗ-Πανιώνιος 0-1 (83′ Πιερ)
Ατρόμητος-Δόξα Δράμας 2-0 (65′ Μπρίτο, 74′ Μήτρογλου)
ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-3 (31′ Αθανασιάδης, 54′ Γεωργιάδης – 2′, 17′ Περόνε, 10′ Ναβάρο)
ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός 2-0 (22′ Μπεσέρα, 61′ Ντάσιος)
Κέρκυρα-Ξάνθη 2-0 (60′ Καλαντζής, 69′ Γκουστάβο)
Ολυμπιακός-Άρης 3-0 (18′ Μαρκάνο, 45’+ πεν, Χολέμπας, 69′ Μιραλάς)
Παναιτωλικός-Εργοτέλης 2-0 (23′ Χαριστέας, 51′ πεν. Καμαρά)
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 2-0 (48′ Λεονάρντο, 71′ Κλωναρίδης)

Η βαθμολογία ΑΓ. ΒΑΘ.
1. Ολυμπιακός 24 58
2. Παναθηναϊκός 24 54
3. ΠΑΟΚ 24 42
4. ΑΕΚ 24 41
5. Ατρόμητος 23 40
6. Αστέρας Τρίπολης 24 37
7. ΟΦΗ 24 33
8. Άρης 24 33
9. Ξάνθη 24 29
10. Πανιώνιος 24 26
11. Λεβαδειακός 23 25
12. ΠΑΣ Γιάννινα 23 24
13. Παναιτωλικός 24 24
14. Κέρκυρα 24 24
15. Εργοτέλης 24 23
16. Δόξα Δράμας 23 15

Σκόρερς:
15 γκολ: Λέτο (Παναθηναϊκός)
14 γκολ: Μιραλάς (Ολυμπιακός)
12 γκολ: Μήτρογλου (Ατρόμητος)

 
Μιχάλης Τσόχος και Βασίλης Σαμπράκος Super Sunday!

in.gr + AΠΕ + sport-fm.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.