Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Έρχονται ευρωπαίοι ελεγκτές – Θα εγκατασταθούν στα υπουργεία – Τι προβλέπει το σχέδιο του Χορστ Ράιχενμπαχ

Μάρτιος 11th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Απόβαση Ολλανδών, Γερμανών, Γάλλων, Σουηδών και Αυστριακών – Ποιοι αναλαμβάνουν δημόσια διοίκηση, δήμους, υγεία, φοροδιαφυγή και κτηματολόγιο

“Κυβέρνηση” ετοιμάζει ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ, που καταφθάνει τη Δευτέρα στην Αθήνα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News το σχέδιο της task force περιλαμβάνει την εγκατάσταση ευρωπαίων επιτρόπων από Γερμανία, Σουηδία, Γαλλία, Αυστρία και Γαλλία σε υπουργεία.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα, σύμφωνα με το σχέδιο και τις εντολές των κρατών- μελών, οι Γερμανοί θα αναλάβουν τη φορολογία του κράτους, σε συνεργασία με το ΔΝΤ, οι Ολλανδοί το κτηματολόγιο, οι Σουηδοί, σε συνεργασία με τους Γερμανούς, τις μεταρρυθμίσεις στην υγεία, οι Αυστριακοί την ηλεκτρονική διακυβέρνηση του ελληνικού Δημοσίου, ομάδα Γερμανών και Γάλλων την τοπική αυτοδιοίκηση και οι Γάλλοι την οργάνωση της δημόσιας διοίκησης.

Την Πέμπτη ο κ. Ράιχενμπαχ, θα παρουσιάσει την έκθεση προόδου της Ομάδας Δράσης, μετά την έγκρισή της από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με τον απολογισμό της δουλειάς που έχει γίνει, καθώς και τα βήματα που θα ακολουθήσουν.

Ο κ. Ράιχενμπαχ θα αναφερθεί, μεταξύ άλλων, στην πρόοδο που έχει σημειωθεί για την υλοποίηση των 180 έργων προτεραιότητας, τα οποία έχουν καθορίσει η Ομάδα Δράσης, μαζί με την ελληνική κυβέρνηση, κόστους 10,5 δισ. ευρώ όρους του ΕΣΠΑ. Η ταχεία απορρόφηση των εν λόγω πόρων θα βάλει τα χρήματα αυτά στην οικονομία, ώστε να φέρουν ανάπτυξη και απασχόληση.

www.newsit.gr

This entry was posted on Κυριακή, Μάρτιος 11th, 2012 at 09:42 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply