Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Λουκέτο στα δημόσια ΚΤΕΟ

Μάρτιος 10th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ποια τα σχέδια της κυβέρνησης για τα δημόσια ΚΤΕΟ και τους εργαζομένους σε αυτά, την στιγμή που απαιτείται μείωση των δημόσιων δαπανών…

Το κλείσιμο των κρατικών ΚΤΕΟ μελετά ο υπουργός Υποδομών κ. Μ. Βορίδης, καθώς θεωρεί ότι το δημόσιο δεν έχει κανέναν λόγο να παρέχει υπηρεσίες τεχνικού ελέγχου και να απασχολεί συνεργεία.
Σε ερώτηση της βουλευτού Έβρου του ΠΑΣΟΚ, Όλγας Ρενταρή – Τέντε στη Βουλή, ο ίδιος σημείωσε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος το κράτος να παρέχει υπηρεσίες τεχνικού ελέγχου διατηρώντας συνεργεία.
“Δεν ξέρω γιατί το κράτος πρέπει να διατηρεί συνεργεία. Δεν ξέρω για ποιο λόγο πρέπει να κάνει αυτήν τη δουλειά, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Και συνέχισε: “Η θέση μου είναι ότι αυτή η παροχή υπηρεσίας πρέπει να σταματήσει, ειδικώς όταν η υπηρεσία αυτή παρέχεται ήδη από τον ιδιωτικό τομέα”.

Ο κ. Βορίδης υπογράμμισε ότι “κανένα δημόσιο ΚΤΕΟ δεν είναι πιστοποιημένο” και επισήμανε ότι “είναι ένα ζήτημα να αποφασίσουν οι περιφέρειες τι θέλουν να κάνουν τους συγκεκριμένους εργαζομένους”.
Και συνέχισε: “Ακόμα και καλά να λειτουργούν, ακόμα και υποδειγματικά να λειτουργούν, είναι μία δραστηριότητα που δεν υπάρχει λόγος να την κάνει το ελληνικό Δημόσιο. Και αυτό είναι που λέω ότι πρέπει να σκεφτούμε ξανά.

Πρέπει να σκεφτούμε ξανά τι ακριβώς θέλουμε να κάνει το κράτος” σημείωσε ο υπουργός.
“Πρέπει να μειώσουμε τη λειτουργία του Δημοσίου, πρέπει να εξορθολογήσουμε τη λειτουργία του, πρέπει να αποδεχθούμε ότι το ελληνικό Δημόσιο θα κάνει λιγότερα πράγματα και πιο αποτελεσματικά απ’ ό,τι έκανε μέχρι χθες και, επομένως, πρέπει όλοι να μπούμε σε μία τέτοια λογική και φιλοσοφία”, κατέληξε ο υπουργός.

news247.gr

This entry was posted on Σάββατο, Μάρτιος 10th, 2012 at 15:33 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply