Κινδύνευσε ο οδηγός…

Το περιστατικό συνέβη σήμερα Παρασκευή (9/3) το πρωί, όταν το λεωφορείο που  πραγματοποιούσε το καθημερινό δρομολόγιο Κατάκαλη, Τριφύλλι, Τρικοκιά, θα πήγαινε να μεταφέρει τους μαθητές στα Σχολεία (Δημοτικό και Γυμνάσιο) του Καρπερού. Μεταφέρει καθημερινά 30 περίπου μαθητές.

Στις 7 περίπου το πρωί, όταν το λεωφορείο περνούσε από το σημείο του χειμάρρου στην περιοχή πριν την Κατάκαλη “Σούτσα”, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά με αποτέλεσμα να αναποδογυρίσει και να κινδυνεύσει η ζωή του οδηγού.

Ευτυχώς για τον ίδιο, δεν εγκλωβίστηκε στη θέση του οδηγού, και κατάφερε να μετακινηθεί σε σημείο του λεωφορείου που δεν είχε κατακλυστεί με νερά.

Χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που κινήθηκε άμεσα με  2 οχήματα  και 8 άντρες με επικεφαλής τον διοικητή Θεόδωρο Κάισαρη,  για να απεγκλωβιστεί ο οδηγός ο οποίος είναι καλά στην υγεία του και για προληπτικούς καθαρά λόγους μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Δεσκάτης.

Ευτυχώς που δεν είχε προλάβει να πάρει τους μαθητές.

Να θυμίσουμε ότι στο συγκεκριμένο σημείο, είχε χάσει τη ζωή του ο 46χρονος ηθοποιός Νίκος Προύφας τα ξημερώματα της Κυριακής 8 Νοεμβρίου 2009, όταν το όχημα στο οποίο επέβαινε παρασύρθηκε από τα “φουσκωμένα” νερά του ποταμού- χειμάρρου Σούτσα, ανάμεσα στα χωριά Καρπερό και Τρικοκκιά, στο σημείο του τσιμεντο-στρωμένου οδοστρώματος. Το αυτοκίνητό του είχε παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά σε απόσταση 200 μέτρων, ενώ παρέσυραν και τον ίδιο όταν προσπάθησε να απομακρυνθεί απ’ αυτό.

Το συγκεκριμένο σημείο του δρόμου αποτελεί θανάσιμη παγίδα για τους δεκάδες διερχόμενους οδηγούς, καθώς δεν υπάρχει γέφυρα, παρότι είναι ένας από τους πολυσύχναστους δρόμους. Παρά το γεγονός ότι κατά το παρελθόν έχουν παρασυρθεί αρκετά αυτοκίνητα και έχουν κινδυνεύσει πολλοί συνάνθρωποι μας δεν έχει κατασκευαστεί ακόμα η γέφυρα, που είναι πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής.

Διαβάστε ακόμη: «Ο οδηγός του λεωφορείου γνώριζε πως ο δρόμος είναι κλειστός»…- (PC s -Video)

One thought on “Παρασύρθηκε λεωφορείο στον χείμαρρο της “Σούτσας” στην Κατάκαλη Γρεβενών…”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.