Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα της Γυναίκας. Ημέρα προβληματισμού για τον διαρκή αγώνα της γυναίκας για μία ισότιμη θέση στην κοινωνία, αλλά και τιμής για τη διαχρονική προσφορά της σε όλους τους τομείς.

Παρά τους αγώνες και τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει βλέπουμε καθημερινά ότι οι γυναίκες εξακολουθούν να βιώνουν την αδικία και την εκμετάλλευση. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα, έτσι ώστε τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των γυναικών, εκτός από κοινωνικό ζητούμενο, να γίνει στάση ζωής στην καθημερινότητά μας με τον απαιτούμενο σεβασμό. Με ενέργειες που έχουν ως στόχο την πραγματική ισότητα των γυναικών στην εκπαίδευση, στην εργασία, στις ίσες ευκαιρίες για επαγγελματική πρόοδο, κοινωνική και οικονομική καταξίωση. Αυτό αρμόζει σε μία κοινωνία ενεργών πολιτών.

Η Ελληνίδα γυναίκα απέδειξε ότι επάξια μπορεί να στηρίξει και να υποστηρίξει οποιονδήποτε «ρόλο» και αν κατέχει (μητέρας, εργαζόμενης, αγρότισσας, πολιτικού κλπ) στον κοινωνικοοικονομικό ιστό της χώρας μας.

Ως Δήμος Γρεβενών στηρίζουμε και προωθούμε κάθε γυναικεία πρωτοβουλία, είτε στον εργασιακό της χώρο, είτε σε δράσεις που έχουν σχέση με την ενεργό παρουσία της στην τοπική κοινωνία.

Είμαστε δίπλα στη γυναίκα μητέρα, νοικοκυρά, αγρότισσα, εργαζόμενη, επιχειρηματία, επιστήμονα, πολιτικό. Πιστεύουμε στις δυνατότητες της και ενισχύουμε το ρόλο της στην πράξη και όχι στα λόγια.

Δήμαρχος Γρεβενών

Δημοσθένης Κουπτσίδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.