Το… θαυμαστό ταξίδι του ΑΠΟΕΛ στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ θα συνεχιστεί, τουλάχιστον μέχρι τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Το γκολ του Μαντούκα ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα, η αναμέτρηση πήγε στα πέναλτι, εκεί όπου ο Διονύσης Χιώτης είπε “όχι” στις εκτελέσεις των Λακαζέτ και Μπάστος (4-3).

Η Κυπριακή ομάδα έχει βαλθεί να… τρελάνει την Ευρώπη, αφού απέκλεισε στα πέναλτι την Λιόν, με ήρωα τον Διονύση Χιώτη και έγραψε ιστορία, παίρνοντας για πρώτη φορά την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο ΑΠΟΕΛ εμφανίστηκε συνεπής στο ραντεβού του με την ιστορία και όλις στο 9’ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη για να βάλει… φωτιά στο κατάμεστο “ΓΣΠ”.

Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, Κώστας Χαραλαμπίδης, συνεργάστηκε άψογα με τον πρώην παίκτη της ΑΕΚ, Γκουστάβο Μαντούκα, ο οποίος με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και παράλληλα στον έβδομο ουρανό τις 23.000 οπαδούς του ΑΠΟΕΛ

Στα επόμενα λεπτά της αναμέτρησης, ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να εκμεταλευτεί το σάστισμα των Γάλλων και να πετύχει νωρίς νωρίς και το δεύτερο γκολ. Εχασε αρκετές ευκαιρίες, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

Από τα μισά του ημιχρόνου κι έπειτα, η Λιόν κατάφερε να ισορροπήσει τον αγώνα, όμως η καλά οργανωμένη άμυνα του ΑΠΟΕΛ και ο Χιώτης δεν της επέτρεψε να πετύχει κάποιο τέρμα.

szólj hozzá: A1-0O www.fasthighlights.com

Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε τουλάχιστον μέχρι το 75′. Από το σημείο εκείνο κι έπειτα, το παιχνίδι μετατράπηκε σε… ροντέο. Η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω στις δύο περιοχές, ενώ και η κόπωση δεν άργησε να κάνει αισθητή την παρουσία της.

Ο ΑΠΟΕΛ όμως έδειξε να είναι καλύτερος, έχασε ευκαιρίες, ενώ παράλληλα δεν επέτρεψε στην Λιόν να μπει με αξιώσεις στα καρέ του Χιώτη. Ομως καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να σκοράρει και έτσι ο αγώνας πήγε στην παράταση.

Στο έξτρα ημίωρο, ο ΑΠΟΕΛ απειλήθηκε, αλλά αντιστάθηκε. Η μοναδική απώλεια που είχε, ήταν ο Γκουστάβο Μαντούκα, που αποβλήθηκε στο 115′ με δεύτερη κίτρινη κάρτα (την πρώτη την είχε δεχθεί μετά το γκολ που πέτυχε, επειδή είχε βγάλεθι την φανέλα του για να πανηγυρίσει).

Η αναμέτρηση οδηγήθηκε στα πέναλτι. Εκεί οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς ήταν εύστοχοι, ενώ ταυτόχρονα ο Διονύσης Χιώτης είπε δυο μεγαλοπρεπή… όχι στους Λακαζέτ και Μπάστος, στέλνοντας την ομάδα του στους “8” της διοργάνωσης.

Η διαδικασία των πέναλτι:
Κάλστρομ 0-1
Αϊλτον 1-1
Λισάντρο Λόπεζ 1-2 (δοκάρι – πλάτη Χιώτη και γκολ)
Μοράις 2-2
Γκομίς 2-3
Αλεξάνδρου 3-3
Λακαζέ (απόκρουση Χιώτης)
Τρισκόφσκι 4-3
Μπάστος (απόκρουση Χιώτης)

Οι συνθέσεις:

ΑΠΟΕΛ (Γιοβάνοβιτς): Χιώτης, Πάουλο Ζόρζε, Πουρσαϊτίδης, Ολιβέιρα, Χέλντερ Σόουζα (94’ Αλεξάνδρου), Μποαβεντούρα, Χαραλαμπίδης (77’ Μαρσίνιο), Μαντούκα, Νούνο Μοράις, Αΐλτον, Σολάρι (74’ Τριτσκόφσκι).

Λιόν (Γκαρντ): Γιορίς, Κρις, Κονέ, Ρεβεγιέρ, Σισοκό, Κάλστρομ, Έντερσον (73΄Γκομίς), Μπάστος, Γκοναλόν, Λισάντρο, Μπριάν (100’ Λακαζέτ).

Διαιτητής: Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγένκο (Ισπανία)

 

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ 7-1

Θεέ μου ένας ΜΕΣΙΗ Μπαρτσελόνα συνέτριψε 7-1 την Μπάγερ Λεβερκούζεν και πέρασε θριαμβευτικά στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο «συνήθης ύποπτος» Λιονέλ Μέσι που πέτυχε 5 γκολ (25′ , 42′ , 49′, 58′, 84′), ενώ ονειρικό ντεμπούτο σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις έκανε ο 20χρόνος Τέγιο που σκόραρε δύο φορές (55′, 62′). Το γκολ της τιμής για την Λεβερκούζεν πέτυχε ο Μπελαραμπί στο 90’+1.

25′ ΓΚΟΛ 1-0 Ο Τσάβι βρίσκει τον Μέσι που με εξαιρετικό τελείωμα ανοίγει το σκορ

42′ ΓΚΟΛ 2-0 Ξανά ασίστ του Τσάβι, νέο άψογο τελείωμα του Μέσι και δεύτερο γκολ για την Μπαρτσελόνα

48′ ΓΚΟΛ 3-0 Ο Μέσι βγήκε απέναντι στον Λένο και με λόμπα κάνει το 3-0

55′ ΓΚΟΛ 4-0 Ο Τέγιο μπαίνει από πλάγια στην περιοχή των Γερμανών και σκοράρει

58′ ΓΚΟΛ 5-0 Λάθος του Λένο και ο Μέσι δεν συγχωρεί

62′ ΓΚΟΛ 6-0 Πάσα του Ντάνι Άλβες και ο Τέγιο πετυχαίνει το δεύτερο τέρμα του

84′ ΓΚΟΛ 7-0 Ο Μέσ συνεχίζει να σκοράρει

90’+1 ΓΚΟΛ 7-1 το γκολ της τιμής για τη Λεβερκούζεν πέτυχε ο Μελαραμπί

Διαιτητής: Σβεν Όντβαρ Μόεν (Νορβηγία)

Κίτρινες: Ρόλφες, Κάστρο

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Αλβες, Πικέ, Αντριάνο (63΄ Μουνιέσα), Πέδρο, Φάμπρεγας, Μπούσκετς, Μασεράνο, Ινιέστα (53΄ Τέγιο), Μέσι, Τσάβι (54΄ Κεϊτά)

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ (Ρόμπιν Ντουτ): Λένο, Κάστρο, Σβάαμπ, Τοπράκ, Κάντλετς, Ράιναρτζ, Ρόλφες, Κίσλινγκ, Μπέντερ (55΄ Σούρλε), Ρενάτο Αουγκούστο (67΄ Οζίπκα), Ντερντιγιόκ (55΄ Μπελαραμπί)


Barcelona 7-1 Bayer Leverkusen – All Goals από fasthighlights-2012
www.newsit.gr + www.in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.