Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Συνάντηση στην Αθήνα για το πρόβλημα της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης…

8 Μαρτίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

http://3.bp.blogspot.com/-uta1abFmSs4/T1iigT1NUqI/AAAAAAAAdwg/dcbgmoeFy9Y/s1600/WWΟ Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών κ.Γεώργιος Δασταμάνης μετέβη την Τετάρτη 7 Μαρτίου στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχει στη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου για το πρόβλημα της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.

Στην συνάντηση μετείχαν επίσης ο Πρόεδρος της Βουλής, Βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, οι Αντιπεριφερειάρχες Κοζάνης και Καστοριάς, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δήμαρχοι, η Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονία και οι Πρόεδρο των Επιμελητηρίων Δυτικής Μακεδονίας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε αναλυτική ενημέρωση για την υφιστάμενη κατάσταση που αντιμετωπίζει η Δυτική Μακεδονία που πλήττεται περισσότερο από ποτέ, αφού πέραν των δυσκολιών που αντιμετωπίζει από την οικονομική κρίση, την ανεργία και την υπέρμετρη φορολογία πρέπει να ανταπεξέλθει και στις αυξημένες απαιτήσεις για θέρμανση σε έναν από τους πιο δύσκολους χειμώνες των τελευταίων ετών.

Ο Περιφερειάρχης κ. Δακής κατέθεσε πρόταση για τη θέση της περιφέρειας σχετικά με την τιμολόγηση του πετρελαίου θέρμανσης αντίστοιχης με αυτή του ναυτιλιακού πετρελαίου αλλά και την επιστημονικά τεκμηριωμένη άποψη του ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας σύμφωνα με την οποία παρουσιάζονται οι ιδιαιτερότητες της περιφέρειάς μας σχετικά με τις κλιματολογικές συνθήκες που αντιμετωπίζει οι οποίες είναι περισσότερο δυσμενείς σε σχέση με άλλες περιοχές της Ελλάδος.

http://3.bp.blogspot.com/-HCPFpO4k2ak/T1iihYqFKiI/AAAAAAAAdwo/69xOW8R_ado/s1600/WWWWΟ Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών κ. Δασταμάνης τόνισε από την πλευρά του την ανάγκη άμεσης λήψης απόφασης για την τιμολόγηση του πετρελαίου θέρμανσης αντίστοιχης με αυτή του ναυτιλιακού πετρελαίου. Επίσης, αναφέρθηκε στις δύσκολες συνθήκες που επικράτησαν στην περιοχή μας λόγω των έντονων χιονοπτώσεων και ζήτησε τη συνδρομή του υπουργείου για την αντιμετώπισή των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν. Τέλος τέθηκε στον κ. Κουκουλόπουλο το ζήτημα της δυνατότητας στις περιφερειακές ενότητες να προσλαμβάνουν χειριστές μηχανημάτων αποχιονισμού με σύμβαση.

Ο κ. Οικονόμου, αναγνώρισε την κατάσταση της περιοχής μας και τόνισε ότι θα εξετάσει τις προτάσεις που του τέθηκαν, ώστε να δίνεται ξανά το «επίδομα θέρμανσης» με κοινωνικο-οικονομικά κριτήρια. Σύντομα θα προγραμματιστεί νέα συνάντηση ώστε να καθοριστεί ο τρόπος που θα επιτευχθεί η ενίσχυση των ασθενέστερων κοινωνικά ομάδων.

This entry was posted on Πέμπτη, 8 Μαρτίου, 2012 at 15:12 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply