«Αγανακτισμένοι» έριξαν γιαούρτια στους επισήμους – Στο αυτόφωρο οκτώ άτομα

Επεισόδια στην παρέλαση για την ενσωμάτωση της ΔωδεκανήσουΕπεισόδια σημειώθηκαν την Τετάρτη το πρωί στην παρέλαση για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου, στη Ρόδο, όπου παρευρέθησαν ο γ.γ. Νησιωτικής Πολιτικής, Δ. Χαλκιώτης, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Καραγκούνης και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Μ. Ιατρίδη και Γ. Κασσάρας.

Τα μέλη ομάδας «αγανακτισμένων» πολιτών, – σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ήταν περίπου 120 άτομα, ανάμεσα τους κάποιοι που δήλωναν “ενεργοί πολίτες” – αφού επί αρκετή ώρα αποδοκίμαζαν τους πολιτικούς με υβριστικά συνθήματα, απομάκρυναν τα κιγκλιδώματα, έσπασαν τον κλοιό της αστυνομίας και εκσφενδόνισαν προς την εξέδρα των επισήμων γιαούρτια και μπουκάλια με νερό, με αποτέλεσμα να διακοπεί η παρέλαση για περίπου 15 λεπτά.

rodosepeisodia

Οι πολιτικοί αποχώρησαν προς τα γραφεία της Περιφέρειας και οι «αγανακτισμένοι» πολίτες παρέμειναν στο σημείο πολιορκώντας την εξέδρα, όπου βρίσκονταν οι εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας.

Τελικά λίγο αργότερα οι αστυνομικές δυνάμεις τους απομάκρυναν και η παρέλαση συνεχίστηκε.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε τέσσερις συλλήψεις και εννέα προσαγωγές.

Στο αυτόφωρο οκτώ συλληφθέντες
Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε σε βάρος οκτώ ατόμων, ηλικίας από 16 έως 38 ετών, τα οποία κατηγορούνται για τα επεισόδια στη Ρόδο που είχαν σαν αποτέλεσμα να διακοπεί η παρέλαση.

 Παρέλαση με επεισόδια στη Ρόδο- Δείτε βίντεο

Οι οκτώ συλληφθέντες κατηγορούνται, συγκεκριμένα, για τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, απείθειας, αντίστασης, απρόκλητης σωματικής βλάβης και παράνομης οπλοκατοχής.
Δείτε τα βίντεο

ΒΗΜΑ + www.newsbomb.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.