Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τι θα γίνει με την εξισωτική αποζημίωση των αγροτών και κτηνοτρόφων; – Λύση αναζητεί η Νέα Δημοκρατία

Μάρτιος 7th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Λύση στο πρόβλημα που προέκυψε για τους κτηνοτρόφους και τους γεωργούς των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, με την περικοπή κατά 60 εκατομμύρια ευρώ της εξισωτικής αποζημίωσης, αναζητεί η Νέα Δημοκρατία.

Σε σύσκεψη στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, ο Πρόεδρος κ. Αντώνης Σαμαράς, επεσήμανε πόσο σημαντική είναι η στήριξη του κτηνοτροφικού τομέα, στον οποίο ως χώρα είμαστε ιδιαίτερα ελλειμματικοί. Ζήτησε από τον Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης βουλευτή Κοζάνης, κ. Γιώργο Κασαπίδη, το Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού, βουλευτή Λαρίσης κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, και τον Γραμματέα Αγροτικού βουλευτή Καρδίτσης, κ. Κώστα Τσιάρα, σε συνεργασία με τον αναπληρωτή Τομεάρχη Οικονομίας, βουλευτή Φθιώτιδος, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, την εξεύρεση λύσης ισοδυνάμου αποτελέσματος της περικοπής των 60 εκατομμυρίων ευρώ της εξισωτικής αποζημίωσης, ώστε να μην τη στερηθούν οι δικαιούχοι, στη δύσκολη αυτή συγκυρία της οικονομικής κρίσης.

Σε κοινή τους δήλωση, οι κ.κ.: Χαρακόπουλος, Κασαπίδης, Τσιάρας και Σταϊκούρας σημειώνουν τα εξής:

«Ο πρωτογενής τομέας μπορεί να αποτελέσει έναν από τους βασικούς πυλώνες για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και την έξοδο της χώρας από την κρίση. Στην κατεύθυνση αυτή η συμβολή της κτηνοτροφίας είναι ιδιαίτερα σημαντική, αν αναλογιστεί κανείς ότι το έλλειμμα των ζωοκομικών προϊόντων στο εμπορικό ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων αγγίζει τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως. Η στήριξη λοιπόν των ανθρώπων του κτηνοτροφικού τομέα, για τη Νέα Δημοκρατία, είναι εθνική υπόθεση. Προς αυτή την κατεύθυνση, με εντολή του Προέδρου Αντώνη Σαμαρά -που ως βουλευτής της ελληνικής περιφέρειας γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα των κτηνοτρόφων- επεξεργαζόμαστε εναλλακτική λύση, την οποία θα δημοσιοποιήσουμε τις επόμενες μέρες. Η λύση θα είναι ισοδυνάμου αποτελέσματος, έτσι ώστε η εξισωτική αποζημίωση να συνεχίσει να καταβάλλεται χωρίς περικοπές στους δικαιούχους της».

This entry was posted on Τετάρτη, Μάρτιος 7th, 2012 at 09:11 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply