Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πέντε ασφαλιστικά ταμεία δεν αποδέχονται το «κούρεμα» των ομολόγων

Μάρτιος 7th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Κατέχουν τίτλους 2 δισ. ευρώ

Αρνητικά απάντησαν τα Διοικητικά Συμβούλια πέντε ασφαλιστικών ταμείων στην πρόσκληση του Ελληνικού Δημοσίου για το «κούρεμα» των κρατικών ομολόγων που κατέχουν στα χαρτοφυλάκια τους, ενώ οι απαντήσεις άλλων επτά Ταμείων, μεταξύ των οποίων το ΙΚΑ, ο ΟΓΑ και ο ΟΠΑΔ ανταποκρίθηκαν θετικά.

Αρνητική ήταν η απάντηση από τις διοικήσεις του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ), στο οποίο ασφαλίζονται νομικοί, υγειονομικοί υπάλληλοι κ.ά., του Ταμείου Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα (ΤΑΠΙΤ), του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ), του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) και του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας των Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας (ΤΕΑΠΑΣΑ).

Η ονομαστική αξία των ομολόγων τους ανέρχεται στα 2 δισ. ευρώ περίπου.

Τα Ταμεία που δέχθηκαν μετά από αποφάσεις των Διοικητικών τους Συμβουλίων να ενταχθούν στο πρόγραμμα του κουρέματος, είναι το ΙΚΑ και το Επικουρικό Ταμείο του ΙΚΑ, ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου, (ΟΠΑΔ), ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ), το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ), το Ταμείο Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ) και η Ανώνυμη Εταιρεία Διαχειρίσεως Αμοιβαίων Κεφαλαίων Ασφαλιστικών Οργανισμών (ΑΕΔΑΚ).

Τα ομόλογα των Ταμείων που συμφωνούν να ενταχθούν στο PSI, είναι ύψους 2,7 δισ. ευρώ.

Τα Διοικητικά Συμβούλια δύο Ταμείων, του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) και του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ), συνεδριάζουν την Τετάρτη για να λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις. Συνολικά, κατέχουν ομόλογα αξίας 1,7 δισ. ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ

This entry was posted on Τετάρτη, Μάρτιος 7th, 2012 at 08:51 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply