Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μπλόκο της Εφορίας σε 300.000 καταθέτες για χρέη από 4.000 ευρώ…

Μάρτιος 5th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Διαβάστε όλη τη διαδικασία που θα ακολουθείται

Το Ελληνικό Δημόσιο θα προχωρήσει άμεσα σε κατασχέσεις περίπου 4 δισεκατομμυρίων ευρώ, απ’ ευθείας από τραπεζικούς λογαριασμούς για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδα Πρώτο Θέμα οι προϊστάμενοι των εφοριών έχουν πάρει προφορική εντολή από το υπουργείο Οικονομικών να εφαρμοστεί ο νόμος 2951/2001 που προβλέπει άρση του απορρήτου των κάθε μορφής καταθέσεων. Έτσι αν και μέχρι σήμερα οι έφοροι προχωρούσαν σε κατασχέσεις λογαριασμών μόνο σε όσους όφειλαν πάνω απο 20.000-30.000 ευρώ, τώρα οι κατασχέσεις θα γίνονται και για όσους οφείλουν από 4.000 -5.000 ευρώ και πάνω.

Η διαδικασία αυτή που αφορά περίπου 300.000 – 400.000 φορολογούμενους προβλέπει:

– Εφόσον το ποσό της οφειλής είναι ληξιπρόθεσμο, ο έφορος θα στείλει 3 μηνιαία συνεχή ειδοποιητήρια
– Αν ο φορολογούμενος δεν ανταποκριθεί για να ρυθμίσει την οφειλή ή να πληρώσει όλο το ποσό, θα δίνεται εντολή στις τράπεζες να δεσμεύουν τους λογαριασμούς του (ταμιευτηρίου ή όψεως) είτε στην Ελλάδα είτε σε θυγατρική της τράπεζας στο εξωτερικό. Επίσης, θα δεσμεύονται θυρίδες ή λογαριασμοί με περισσότερα από ένα ονόματα αν ένα από αυτά έχει οφειλές.

Από τις κατασχέσεις εξαιρούνται οι προθεσμιακές καταθέσεις ή καταθέσεις που υπάρχουν στο private banking.

Σύμφωνα με πηγή που επικαλέιται η εφημερίδα, πολλοί καταθέτες που χρωστούν στο Δημόσιο κλείνουν εδώ και αρκετό καιρό τους λογαριασμούς τους και βάζουν τα χρήματα σε θυρίδες είτε στο όνομα off shore εταιρειών είτε στο όνομα συγγενικών τους προσώπων, ώστε να μην κατασχεθούν..

This entry was posted on Δευτέρα, Μάρτιος 5th, 2012 at 08:19 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply