Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αρμόδιοι οι έφοροι για τα τέλη ακινήτων μέσω ΔΕΗ…

Μάρτιος 5th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Αρμόδιοι οι έφοροιΤο υπουργείο Οικονομικών με εγκύκλιο που απέστειλε σε όλες εφορίες, διευκρινίζει ότι αποσυνδέεται η πληρωμή του λογαριασμού της ΔΕΗ από το ειδικό τέλος ακινήτων. Αυτό ισχύει μόνον στις περιπτώσεις που δεν μπορούν αποδεδειγμένα οι πολίτες να πληρώσουν.

Αρμόδιος είναι ο έφορος, σύμφωνα με την εγκύκλιο που απέστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου. Έτσι, αφού περάσουν 120 ημέρες από τη λήξη της προθεσμίας για την πληρωμή του φόρου ο προϊστάμενος κάθε εφορίας θα μπορεί να αποφασίσει είτε την καταβολή του τέλους σε περισσότερες από τις προβλεπόμενες δόσεις είτε και τον περιορισμό του τέλους μέχρι του ύψους που κρίνεται αναγκαίο ώστε ο υπόχρεος να μπορεί να ανταποκριθεί στην καταβολή του, χωρίς να τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η διαβίωση του ίδιου ή των προσώπων που συνοικούν με αυτόν και τον βαρύνουν φορολογικά.

Δεν θα συμβεί το ίδιο με όσους έχουν τη δυνατότητα, άλλα παρ’ όλα αυτά δεν έχουν πληρώσει το τέλος ακινήτων και για όσους έχουν κάνει αίτηση εξαίρεσης αλλά κριθεί ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις. Για αυτές τις περιπτώσεις κινούνται οι διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος για την αναγκαστική είσπραξη των οφειλών δηλαδή ακόμα και κατάσχεση κινητής και ακίνητης περιουσίας.

Την Παρασκευή η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε συνταγματική την επιβολή του τέλους ακινήτων αλλά αντισυνταγματική τη διακοπή του ρεύματος. Η διοίκηση της ΔΕΗ επαναλαμβάνει ότι ούτε έχει κοπεί αλλά ούτε και πρόκειται να κοπεί το ρεύμα επειδή δεν έχει καταβληθεί το τέλος ακινήτων, αλλά κόβεται μόνο εάν υπάρχουν απλήρωτοι λογαριασμοί του ρεύματος πάνω από δυο δίμηνα.

Επισημαίνει παράλληλα ότι πλέον δεν υπάρχει δυνατότητα διακανονισμού για τους λογαριασμούς που περιλαμβάνουν το ειδικό τέλος.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ οι καταναλωτές που έχουν απλήρωτους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος ξεπερνούν τις 500.000.

This entry was posted on Δευτέρα, Μάρτιος 5th, 2012 at 20:21 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply