Προειδοποίηση για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου

Ο συνωστισμός ευνοεί τη μετάδοση ασθενειώνΤους κινδύνους που εγκυμονούν οι μαζικές συγκεντρώσεις ατόμων επισημαίνουν οι ειδικοί, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν το καλοκαίρι στη βρετανική πρωτεύουσα.

Σειρά εκθέσεων, που δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Lancet, χτυπούν το «καμπανάκι» για πιθανή μετάδοση ασθενειών σε χώρους όπου αναμένεται να επικρατήσει συνωστισμός.

Το «ξέσπασμα» ασθενειών μπορεί να γίνει τόσο στη χώρα υποδοχής, αλλά υπάρχει και το ενδεχόμενο οι επισκέπτες να μεταφέρουν τα κρούσματα στην πατρίδα τους.

Όπως τονίζουν οι επιστήμονες, στην «πρώτη γραμμή» επικινδυνότητας βρίσκονται οι θρησκευτικές γιορτές, τα μουσικά φεστιβάλ και μεγάλα αθλητικά γεγονότα, στα οποία ενδεχομένως να υπάρξει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, όπως τα κρούσματα γρίπης που σημειώθηκαν το 2008 στην Αυστραλία, κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας.

 

 

 

www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.