Έχουν προκαλέσει την οργή του τεχνολογικού κόσμου

Σε ισχύ οι νέοι κανόνες εμπιστευτικότητας από τη GoogleΟ γίγαντας του διαδικτύου, Google, έθεσε σε εφαρμογή νέους κανόνες εμπιστευτικότητας, οι οποίοι του επιτρέπουν να ανασυντάσσει τις πληροφορίες που προέρχονται από πρώην χωριστές υπηρεσίες του, μια κίνηση που έχει προκαλέσει επικρίσεις.

«Η νέα μας πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων τίθεται σε εφαρμογή σήμερα, 1η Μαρτίου», γράφει ο αμερικανικός όμιλος στο blog του. «Έχουμε εφαρμόσει την πιο μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία των χρηστών μας στην ιστορία μας, ωστόσο γνωρίζουμε ότι οι νέες μεταρρυθμίσεις έχουν προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις», επισημαίνει το Google, προσπαθώντας να καθησυχάσει τους χρήστες του.

Αντιμέτωπος με τις επικρίσεις, ο όμιλος επιβεβαίωσε τη δέσμευσή του για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του. Ωστόσο, οι χρήστες θα πρέπει να αποδεχθούν τη νέα χάρτα εμπιστευτικότητας για να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τους λογαριασμούς τους. Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, το Google θα μπορεί να ανασυντάσσει τις πληροφορίες που προέρχονται από πολλές υπηρεσίες, που άλλοτε ήταν χωριστές, με σκοπό να διαθέτει μια συνολική εικόνα των χρηστών του.

Συγκεκριμένα, η αναδιοργάνωση προβλέπει τη συγχώνευση 60, περίπου, κανόνων χρήσης σε έναν και μόνο, που θα διέπει σχεδόν όλες τις υπηρεσίες της Google, όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Gmail ή το κοινωνικό δίκτυο Google+.

Η μεταρρύθμιση αυτή έχει προκαλέσει δριμεία κριτική από ενώσεις καταναλωτών και προστασίας της ιδιωτικής ζωής. Στη Γαλλία, η Εθνική Επιτροπή Πληροφορικής και Ελευθερίας (CNIL) ζήτησε την Τρίτη από το Google να αναβληθεί η εφαρμογή αυτής της μεταρρύθμισης, τονίζοντας ότι «η διατύπωση των νέων κανόνων και η δυνατότητα συνδυασμού των δεδομένων από διαφορετικές υπηρεσίες προκαλούν ανησυχίες και ερωτήματα σχετικά με τις πραγματικές πρακτικές του Google».

Την Τετάρτη, μια ομάδα ενώσεων ευρωπαίων και αμερικανών καταναλωτών, ο Διατλαντικός Διάλογος Καταναλωτών (TACD), προσπάθησε με τη σειρά του να κάμψει τον γίγαντα του διαδικτύου, τονίζοντας σε επιστολή του προς το Google ότι η εφαρμογή της παρούσας μεταρρύθμισης θα αποτελούσε ένα «λάθος».

 

 

 

www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.