Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Νέες συλλήψεις για τους Έλληνες “Anonymous”

Μάρτιος 3rd, 2012 by Χρήστος Μίμης

Τρία μέλη της ομάδας Greek Hacking Scene στα δίχτυα της ΕΛ.ΑΣ. – Έρευνες σε Αθήνα, Τρίπολη, Ναύπλιο, Κατερίνη και Χαλκίδα – Πώς έφτασαν οι Αρχές στη σύλληψή τους – Ποια χτυπήματα κατάφεραν

Άλλα τρία μέλη της ομάδας Greek Hacking Scene (G.H.S.), έπεσαν στην ψηφιακή παγίδα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Οι νεαροί είχαν εμπλακεί στην εισβολή στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης και άλλων Οργανισμών και Φορέων.

Ο εντοπισμός των μελών έγινε μέσα από μεθοδικές ψηφιακές και φυσικές έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την αντιμετώπιση των οργανωμένων ψηφιακών επιθέσεων σε διάφορες ηλεκτρονικές ιστοσελίδες, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της τρίμηνης τουλάχιστον διαδικτυακής διερεύνησης της συγκεκριμένης υπόθεσης, εντοπίστηκαν ψηφιακά τέσσερα μέλη της ομάδας, μεταξύ των οποίων ανήλικοι και ενήλικοι ημεδαποί.
Στο πλαίσιο των ερευνών, εκδόθηκε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και εξειδικευμένα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάφεραν να ταυτοποιήσουν ψηφιακά, ως μέλη της οργάνωσης Greek Hacking Scene (G.H.S), τα τρία από τα άτομα αυτά, ενώ για το τέταρτο άτομο διερευνάται η δράση του, μέσω της ανάλυσης των κατασχεθέντων ψηφιακών πειστηρίων.

Το απόγευμα της Πέμπτης διενεργήθηκαν έρευνες σε επτά οικίες, στην Αθήνα, την Τρίπολη, το Ναύπλιο, την Κατερίνη και τη Χαλκίδα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 18 σκληροί δίσκοι, 5 φορητοί υπολογιστές, 4 royter,2 servers,7 usb stick,πλήθος cd’s και αρκετές χειρόγραφες σημειώσεις.

Σε προκαταρκτική διερεύνηση των πειστηρίων διαπιστώθηκε ψηφιακά ότι τα άτομα αυτά, με τη μέθοδο των διαδικτυακών εισβολών, πραγματοποίησαν ηλεκτρονικά επιθέσεις και παράλληλα αλλοίωση της ιστοσελίδας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, της PROTON Bank, της Τράπεζας Πειραιώς, της Ελληνικής Τράπεζας και του Ο.Α.Σ.Α.
Επίσης, ένας από τους παραπάνω διαδικτυακούς εισβολείς έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Κοινοβουλίου και τα σχετικά ψηφιακά πειστήρια διερευνώνται.

Οι έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον εντοπισμό και άλλων μελών της ομάδας συνεχίζονται.

news247.gr

This entry was posted on Σάββατο, Μάρτιος 3rd, 2012 at 17:06 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply