Η Σιένα στο δρόμο του Ολυμπιακού

Ευρωλίγκα: Η Σιένα στο δρόμο του ΟλυμπιακούΠιστός στο ραντεβού του με τα πλέι οφ τα τελευταία έξι χρόνια, ο Ολυμπιακός πήρε πανηγυρική πρόκριση για την επόμενη φάση της Ευρωλίγκας, όπου θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τη Σιένα, η οποία πέρυσι του έκλεισε το δρόμο για το φάιναλ φορ. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 88-81 της Γαλατάσαραϊ, σε αγώνα για την 6η και τελευταία ημέρα της φάσης των «16», και με απολογισμό 3 νίκες – 3 ήττες κατέλαβαν τη δεύτερη θέση του 5ου ομίλου, που τους φέρνει αντιμέτωπους με την ομάδα του Νίκου Ζήση (1η του 6ου ομίλου).

Ιδανική αρχή για τον Ολυμπιακό, ο οποίος βασιζόμενος στην εκτελεστική δεινότητα των Σπανούλη, Μάντζαρη από τα 6.75 και τα διαδοχικά καρφώματα του Ντόρσεϊ προηγήθηκε στο 3′ με 10-4. Λούκας και Άντριτς προσπάθησαν να μαζέψουν τη διαφορά, αλλά Σπανούλης, Ντόρσεϊ και Πρίντεζης, σε συνδυασμό με την εξαιρετική άμυνα, που οδήγησε σε 6 λάθη του Τούρκους, υπήρξαν καταλυτικά στοιχεία στην εκτόξευση της διαφοράς στο +11 (22-11), περίπου 2 λεπτά πριν τη λήξη του δεκαλέπτου.

Το τρίποντο του Σούμπερτ δεν απείλησε τον Ολυμπιακό και με τον Πρίντεζη να τελειώνει ιδανικά το λέι απ, μετά από ασίστ του Ντόρσεϊ, οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν στη δεύτερη περίοδο στο +10 (24-14). Με τον Σπανούλη να κάθεται στον πάγκο να πάρει ανάσες και τον Σλούκα να τον αντικαθιστά, η επίθεση του Ολυμπιακού παρουσιάστηκε προβληματική, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν να μην μπορούν να ανταποκριθούν στην άμυνα ζώνης των Τούρκων. Μάλιστα, με τον πρώην γκαρντ του Ολυμπιακού, Τζαμόν Λούκας, να μην αναχαιτίζεται η Γαλατασαράι μείωσε στο 14′ σε 29-25, ενώ ο Σιπ με τρίποντη «βόμβα» έφερε τη διαφορά στο -3 (36-33, στο 18′). Σε αυτό το διάστημα ο Χάινς με 9 πόντους, όλους στη δεύτερη περίοδο, κράτησε το προβάδισμα για τον Ολυμπιακό, ενώ όταν επέστρεψε στο παρκέ ο Σπανούλης (18′), οι γηπεδούχοι πήραν πέντε διαδοχικούς πόντους από τον Λαρισαίο γκαρντ (1 τρίποντο) και πήραν το δρόμο προς τα αποδυτήρια με +8 (43-35)

Στην τρίτη περίοδο, η Γαλατασαράι κυριάρχησε στα επιθετικά ριμπάουντ, περιόρισε τα λάθη και με αιχμή του δόρατος την άμυνα ζώνης, που είχε μπλοκάρει τον Ολυμπιακό, έτρεξε επιμέρους σκορ 18-11, το οποίο ολοκληρώθηκε με τρίποντο του Λάκοβιτς και μείωσε στον πόντο (54-53, στο 27′). Ωστόσο, Λο (10π. στην γ’ περίοδο) και Πρίντεζης ανέβασαν στροφές, έτρεξαν στον αιφνιδιασμό και οι «ερυθρόλευκοι», που εκμετελλεύτηκαν τις αψυχολόγητες ενέργειες του Λάκοβιτς, μέσα σε περίπου ένα λεπτό απάντησαν με σερί 10-0 και ξέφυγαν με 64-53 για να μπουν στην κρίσιμη τελευταία περίοδο στο +9 (67-58).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, η κυριαρχία της φροντ λάιν του Ολυμπιακού στα πρώτα λεπτά (με κορυφαίο τον Άντιτς) κράτησαν τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (75-65, στο 34΄), ενώ όταν ανέλαβαν δράση Λο από τα 6.75 και Σπανούλης τα πάντα τελείωσαν, με τον Ολυμπιακό να παίρνει πανηγυρική πρόκριση με το τελικό 88-81 από τη Γαλατασαράι, η οποία έχασε από την τρίτη περίοδο με τραυματισμό τον Τζαμόν Λούκας.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αρτεάγκα (Ισπανία), Τσέρεμπουκ (Ιταλία), Μπούλτο (Ισπανία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντούσαν Ίβκοβιτς):
Χάινς 9, Άντιτς 8, Σπανούλης 20 (3), Ντόρσεϊ 8, Κέσελ, Πελεκάνος, Παπαδόπουλος 3, Πρίντεζης 16 (1), Παπανικολάου 3, Μάντζαρης 3 (1), Σλούκας 4, Λο 14 (1).

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ (Οκτάι Μαχμούτι): Σιπ 12 (3), Λάκοβιτς 12 (2), Σούμπερτ 11 (3), Άντριτς 15, Γιλντιριμ 2, Αλντερίμ 10, Λούκας 13 (1), Αρσλάν 3, Οζέρ 3 (1), Σάβοβιτς.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.