Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

“Ψαλίδι” χωρίς εξαιρέσεις στο επίδομα ανεργίας

Μάρτιος 2nd, 2012 by Χρήστος Μίμης

Μείωση σε 14 επιδόματα του ΟΑΕΔ με κοινή υπουργική απόφαση Πόσα χρήματα θα παίρνουν οι άνεργοι από τις 12 Μαρτίου

Υπεγράφη την Πέμπτη η υπουργική απόφαση για τη μείωση 14 επιδομάτων που χορηγεί ο ΟΑΕΔ, μεταξύ των οποίων και το επίδομα ανεργίας. Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφασης των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, τα επιδόματα θα μειωθούν κατά 22% από τις 12 Μαρτίου.

Στο εξής, το βασικό επίδομα ανεργίας θα υπολογίζεται με βάση το μειωμένο ημερομίσθιο, που προβλέπει το νέο μνημόνιο και θα ανέρχεται στα 359 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας με την Τρόικα, στην οποία θα εξετασθούν ειδικές ρυθμίσεις για ορισμένες κατηγορίες επιδομάτων.
Πηγές του υπουργείου Εργασίας αναφέρουν ότι η υπογραφή της απόφασης θεωρήθηκε επιβεβλημένη ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup, στην οποία συζητείται η, κατ’ αρχήν, επικύρωση του νέου ελληνικού προγράμματος και της νέας δανειακής σύμβασης των 130 δισ. ευρώ.

 

news247.gr

This entry was posted on Παρασκευή, Μάρτιος 2nd, 2012 at 12:17 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply