“Έφυγε” από τη ζωή ο θρυλικός Ιταλός τραγουδιστής Λούτσιο Ντάλα. Βρισκόταν στην Ελβετία για συναυλίες (Vids)

Η καρδιά του Λούτσιο Ντάλα έπαψε να χτυπά. Ο Ιταλός τροβαδούρος άφησε την τελευταία του πνοή στην Ελβετία σύμφωνα με δημοσιεύματα ιταλικών εφημερίδων. Ο διάσημος καλλιτέχνης ήταν 69 ετών και βρισκόταν στην Ελβετία για συναυλίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διάσημος καλλιτέχνης ήταν καλά και πήγε για ύπνο ήρεμος.

 

Η είδηση επιβεβαιώθηκε από την εταιρεία παραγωγής του, Pressingline.

O Λούτσιο Ντάλα γενήθηκε το στις 4 Μαρτίου 1943 στην Μπλόνια. Άρχισε να παίζει κλαρινέτο από πολύ μικρή ηλικία σε ένα Jazz συγκρότημα στη Ρώμη, όπου τον ανακάλυψε ο τραγουδοποιός Τζίνο Πάολι και του πρότεινε να ακολουθήσει σόλο καριέρα.

Ο Ντάλα ντεμπούταρε στο φεστιβάλ του Cantagiro το 1965 και το πρώτο του άλμπουμ κυκλοφόρησε ένα χρόνο αργότερα. Η πρώτη μεγάλη του επιτυχία ήταν το “4 Marzo 1943”, το οποίο τραγούδησε με επιτυχία στο φεστιβάλ του Sanremo.

Θα μείνει αξέχαστος με την εντελώς προσωπική του ερμηνεία στο περίφημο Caruso, που συνέθεσε το 1986. Μια διασκευή του από τον Λουτσιάνο Παβαρότι, πούλησε πάνω από 9 εκατομμύρια αντίτυπα και μια άλλη από τον Αντρέα Μποτσέλι, πάνω από 16 εκατομμύρια.

Το “Caruso” είναι ένα τραγούδι αφιερωμένο στον μεγάλο τενόρο Ενρίκο Καρούζο. Το έργο του είχε απήχηση και στην Ελλάδα, όπου μάλιστα είχε κυκλοφορήσει και ο δίσκος “Η Μαρία Φαραντούρη τραγουδάει Lucio Dalla”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.