Σε 145 χώρες και στην Ελλάδα…

http://img.protothema.gr/D2C9FEF40BB0C602D1155007B685A8BC.jpgΗ διαμονή σε ένα μοντέρνο λοφτ στο Μανχάταν, ή σε κάποιο παραδοσιακό σαλέ στη Νορμανδία, ή σε κάποιο μεσαιωνικό διαμέρισμα στο κέντρο του Παρισιού, μοιάζει σαν άπιαστο όνειρο για τους περισσότερους Έλληνες, ειδικά σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε. Κι όμως, το όνειρο μπορεί εύκολα και κυρίως εντελώς ανέξοδα να γίνει πραγματικότητα.

Χάρη σε ένα καλά οργανωμένο δίκτυο που λειτουργεί παγκοσμίως μπορεί κανείς μέσα από μια τεράστια γκάμα προσφερόμενων καταλυμάτων να επιλέξει το τον τόπο διαμονής του, ανάλογα με το μέρος που επιθυμεί να ταξιδέψει, αρκεί να διαθέσει και το δικό του διαμέρισμα στην Ελλάδα για όση χρονική περίοδο επιθυμεί.!

Η «ανταλλαγή σπιτιών» η οποία είναι αρκετά διαδεδομένη στο εξωτερικό τους τελευταίους μήνες λειτουργεί και στη χώρα μας. Μέσω της ιστοσελίδας gr.homeexchange.com ο ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για τα καταλύματα που προσφέρονται σε ολόκληρο τον κόσμο καθώς και να καταχωρήσει την δική του κύρια ή εξοχική κατοικία προς φιλοξενία άλλων.

Όπως εξηγεί στο www.protothema.gr η Ιωάννα Παπαοικονόμου διαχειρίστρια της ιστοσελίδας gr.homeexchange.com «Παρά την οικονομική κρίση, η Ελλάδα παραμένει για τους ξένους ένας τρομερά ελκυστικός προορισμός και αυτό το έχω βιώσει και εγώ η ίδια ως χρήστης του αμερικάνικου σαιτ επι σειρά ετών. Στόχος μας, είναι να αυξηθούν οι ελληνικές καταχωρήσεις τόσο πολύ ώστε να εξυπηρετηθούν και οι Έλληνες που δεν θέλουν να ταξιδέψουνε και εντός Ελλάδας, για παράδειγμα να μπορούν να επιλέξουν καταλύματα σε νησιά ώστε για τις καλοκαιρινές τους διακοπές».

Όπως επισημαίνει η ίδια, η ιδέα της ανταλλαγής μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμή όχι απαραίτητα μόνο για όσους θέλουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό αλλά και σε όσους επιθυμούν να ταξιδεύσουν εντελώς δωρεάν στο εσωτερικό. « Μπορεί κάποιος να ανταλλάξει την εξοχική του κατοικία σε κάποιο Κυκλαδιτικό νησί με κάποιον ο οποίος διαθέτει το εξοχικό του στα νησιά του Ιονίου» μας εξηγεί η Ι. Παπαοικονόμου τονίζοντας ότι το www.homeexchange.gr μπορεί επίσης να φανεί ένα εξαιρετικά χρήσιμο σε φοιτητές αλλά και σε όσους επιθυμούν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό αναζητώντας εργασία.


Απ’ τη Φολέγανδρο στο Μανχάταν κι από την Εύβοια στο Παρίσι

Δύο ελληνικές οικογένειες οι οποίες συμμετείχαν στο πρόγραμμα «ανταλλαγής σπιτιών» χαρακτηρίζουν την εμπειρία τους συναρπαστική. Η οικογένεια Ξυδιά ταξίδεψε στο Λονδίνο, στη Νέα Υόρκη, στη Βιέννη, στο Μαιάμι και στη Φλωρεντία χωρίς να ξοδέψει ούτε ένα ευρώ για τα έξοδα της διαμονής της αφού ως μέλος του HomeExchange είχαν διαθέσει το δικό τους εξοχικό στην Φολέγανδρο.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι προτάσεις που δέχονται κάθε μήνα για να ταξιδέψουν στους δημοφιλέστερους προορισμούς είναι τόσες πολλές ώστε δεν προλαβαίνουν πια, ενώ ταυτόχρονα παροτρύνουν κι άλλους να ενταχθούν στο «πρόγραμμα ανταλλαγής σπιτιών» μέσω της ιστοσελίδας διότι θα τους χαρίσει υπέροχες και πολύ οικονομικές ταξιδιωτικές εμπειρίες.

« Η οικονομική κρίση που καθήλωσε πολλούς στα σπίτια τους, εμένα δεν με πτόησε καθόλου» δηλώνει η Ρούλα Στράτου, η οποία προσφέρει το εξοχικό της στην Εύβοια στο πλαίσιο της «ανταλλαγής σπιτιών. « Φέτος επιλέξαμε να προσφέρουμε το εξοχικό μας σε μια οικογένεια Γάλλων και αυτοί με τη σειρά τους μας παραχώρησαν το σπίτι τους στο Παρίσι .Πέρα από το ότι εξοικονομήσαμε τα χρήματα του ξενοδοχείου, καταφέραμε να νιώσουμε κομμάτι της ζωής της πόλης. Ψωνίσαμε στα μπακάλικα της γειτονιάς και ήπιαμε τον καφέ μας στον κήπο σαν να ήμασταν στο δικό μας σπίτι. Τέλος, τα παιδιά μας είδαν για μια ακόμη φορά ότι στους δύσκολους καιρούς επιστρατεύουμε την δημιουργικότητα και την φαντασία, αναζητώντας εναλλακτικές λύσεις, χωρίς  να γραπωνόμαστε σε αυτά που έχουμε μάθει να κάνουμε και να γινόμαστε δυστυχείς όταν κάτι αλλάζει» τονίζει χαρακτηριστικά.

Αυτή τη στιγμή στο www. home Exchange.com  διατίθενται περισσότερες από 40.000 κατοικίες σε 145 χώρες ενώ περισσότερα από 1.700 μέλη επιθυμούν να επισκεφτούν την Ελλάδα μέσω της ανταλλαγής σπιτιών.

 

Άννα Καραβοκύρη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.