Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μισού χρόνου κρατήσεις θα πληρώσουν 70.000 δημόσιοι υπάλληλοι…

1 Μαρτίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Αναδρομικό «τσεκούρι» από τον Μάρτιο

Αναδρομικά από τη μισθοδοσία του Απριλίου θα ξεκινήσουν οι περικοπές στις αποδοχές περίπου 70.000 υπαλλήλων του Δημοσίου, οι οποίοι δεν έχουν ενταχθεί ακόμα στο νέο μισθολόγιο. Κοινή υπουργική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη και του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνου Ρόβλια, προβλέπει πως θα τους γίνεται κάθε μήνα αναδρομικά η παρακράτηση των περικοπών που έπρεπε να είχαν γίνει από τον περασμένο Νοέμβριο, αρχής γενομένης από τη μισθοδοσία Απριλίου (που θα λάβουν στα τέλη Μαρτίου) μέχρι και τον ερχόμενο Ιούνιο, σε ισόποσες δόσεις. Οι μειώσεις θα φτάνουν μέχρι και στο 25% των ως τώρα αποδοχών τους.

Με την ίδια υπουργική απόφαση καθορίζονται και τα νέα μειωμένα ωρομίσθια και οι εφημερίες των γιατρών του ΕΣΥ. Συγκεκριμένα προβλέπεται ότι:

– το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. καθώς και οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί λαμβάνουν το βασικό μισθό που αντιστοιχεί στον εισαγωγικό βαθμό της κατηγορίας τους.

– για τη μισθολογική εξέλιξη του ανωτέρω προσωπικού στα μισθολογικά κλιμάκια λαμβάνεται υπόψη χρόνος προϋπηρεσίας μέχρι επτά (7) έτη.

– πέραν του βασικού μισθού, οι ανωτέρω δικαιούνται τα επιδόματα και τις παροχές, που προβλέπονται, εφόσον τηρούνται οι προϋποθέσεις χορήγησής τους.

– ειδική μέριμνα για προσωπικό που υπηρετεί κατά την έναρξη ισχύος του νέου μισθολογίου (1-11-2011)

– η απόφαση αυτή ισχύει από 1-11-2011 και από την ημερομηνία αυτή παύει να ισχύει και κάθε άλλη ρύθμιση (υπουργική απόφαση κ.λ.π.) που καθορίζει αποδοχές του με οποιαδήποτε ιδιότητα προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή διάρκεια του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Ο.Τ.Α.

ΩΡΟΜΙΣΘΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΕΣΥ
Επισημαίνεται ότι το μηνιαίο ποσό, ως αποζημίωση εφημεριών για Συντονιστές Διευθυντές και Διδευθυντές που ασκούν τα καθήκοντα του βαθμού τους και υπηρετούν σε Νοσοκομεία της Α΄ Ζώνης, διαμορφώνεται από 1-1-2012 σε 965,00 ευρώ.
Κωστής Πλάντζος

This entry was posted on Πέμπτη, 1 Μαρτίου, 2012 at 15:27 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply