Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε «Γρεβενιώτης»

Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Τσιβιλίκας – Ποιος ήταν – Διαβάστε το βιογραφικό του – VIDEO

Φεβρουάριος 29th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Άφησε την τελευταία του πνοή στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο

Εφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 70 ετών, ο γνωστός ηθοποιός Βασίλης Τσιβιλίκας. Μέχρι την τελευταία στιγμή έπαιζε στο θέατρο, στην παράσταση «Η Ζωή ποδήλατο». Ο ηθοποιός μεταφέρθηκε τα ξημερώματα με σοβαρό πρόβλημα στην καρδιά στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί προσπαθούσαν επί 40 λεπτά να τον επαναφέρουν δίχως τελικά να τα καταφέρουν.

Βιογραφικό: Γεννήθηκε το 1942 στη Θεσσαλονίκηκαι πέθανε στις 29 Φεβρουαρίου 2012. Ήταν το μοναδικό αγόρι της οικογένειάς του και μεγαλύτερος από τις δύο αδελφές του. Ο πατέρας του ήταν καταστηματάρχης και εξασφάλιζε μία άνετη ζωή στην οικογένειά του.

Φοίτησε στο κολέγιο της Θεσσαλονίκης. Εκεί οι καθηγητές του τον παρότρυναν να ασχοληθεί με την υποκριτική, συμμετέχοντας αρχικά στη θεατρική ομάδα του σχολείου. Μετά την ολοκλήρωση των εγκύκλιων σπουδών του πέρασε στην Αγγλική φιλολογία, την οποία όμως εγκατέλειψε για να κατεβεί στην Αθήνα και να ασχοληθεί επαγγελματικά πλέον με την ηθοποιία.

Μετά από μία αποτυχημένη προσπάθεια να εισαχθεί στο Θέατρο Τέχνης, σπούδασε τελικά στη σχολή υποκριτικής του Πέλου Κατσέλη.

Πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο ήταν το 1965 στη Νέα Ιωνία. Δύο χρόνια αργότερα ο Κάρολος Κουν τον καλεί στο Θέατρο Τέχνης. Στις αρχές της δεκαετίας του 70 ξεκινά να ασχολείται με την επιθεώρηση και στα μέσα της με την πρόζα.

Η δεκαετία του 70 ήταν η περίοδος που πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο. Η πρώτη ταινία που συμμετείχε ήταν Η θεία μου η χίπισσα του Αλέκου Σακελλάριου.

Πέθανε στην Αθήνα στις 29/02/2012.

Φιλμογραφία

Κινηματογράφος

Ο κύριος σταθμάρχης (1972) [Στάθης Παπούλιας]

Ο μάγκας με το τρίκυκλο (1972) [Τώνης]

Η Ρένα είναι «οφ-σάιντ» (1972) [μάνατζερ Χούλιο]

Ο κατεργάρης (1971) [Μιχάλης Ψαρέλλης]

Ζητείται επειγόντως γαμπρός (1971) [πλανόδιος μουσικός]

Η θεία μου η χίπισσα (1970) [Τζόνι]

Τηλεόραση

ΜπέϊμπιΣτάϊλ (2001)

Χάι Ροκ (έκτακτη εμφάνιση, 1992)

Βράδυα επιθεώρησης (1984)

1000 χρόνια πριν (1977)

Ατσίδες (1976)

Βίβα Κατερίνα (1973)

Εν τόύτω Νίκα (1973) [ταβερνιάρης]

Αξιωματικός υπηρεσίας (1972) [αστυνομικός]

Το θέατρο της Δευτέρας (1970)

 

el.wikipedia.org
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ
 

This entry was posted on Τετάρτη, Φεβρουάριος 29th, 2012 at 08:50 and is filed under ΜΟΥΣΙΚΗ -ΤΑΙΝΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply