Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

80.000 Ευρώ για ενίσχυση των σχολείων του δήμου Βοΐου

Φεβρουάριος 28th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Την ενίσχυση των σχολικών μονάδων του Δήμου Βοΐου από ιδίους πόρους, αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίασή του, διαπιστώνοντας το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη μη
τήρηση των υποχρεώσεων της πολιτείας προς την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου ενέκρινε το ποσό των 80.000 Ευρώ ως ενίσχυση των σχολικών επιτροπών, προκειμένου να συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων του Δήμου, που κινδύνευσαν να μείνουν χωρίς θέρμανση λόγω της αναλγησίας των αρμόδιων φορέων.

Πρόθεση του Δήμου είναι να στηρίξει με όσα μέσα διαθέτει δομές, θεσμούς και υπηρεσίες τις οποίες έχουν ανάγκη οι δημότες, αλλά έχει αφήσει χωρίς χρηματοδότηση η πολιτεία.

Μέσω ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που ακολουθείται από τη δημοτική αρχή, με στόχο την εξορθολόγηση των δαπανών και της περικοπής περιττών εξόδων, εξασφαλίζονται πόροι οι οποίοι χρησιμοποιούνται για τη στήριξη τομέων που απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, όπως είναι αυτός της εκπαίδευσης.

This entry was posted on Τρίτη, Φεβρουάριος 28th, 2012 at 10:24 and is filed under Χωρίς κατηγορία. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply